ΕΒΕΘ: Νέο πλήγμα για την οικονομία και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης από...

ΕΒΕΘ: Νέο πλήγμα για την οικονομία και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης από τον σταθμό διοδίων Ωραιοκάστρου

1014
SHARE

Ένα ακόμη χτύπημα στην δοκιμαζόμενη, κατά τα τελευταία έτη οικονομία και κοινωνία της Θεσσαλονίκης, θα αποτελέσει η λειτουργία του -υπό κατασκευή- σταθμού διοδίων, στην εξωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ωραιοκάστρου.

Αυτό επισημαίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), που με επιστολή της προς τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Απόστολο Αντωνούδη, διατυπώνει την έντονη αντίδραση και ανησυχία της για την οικονομική επιβάρυνση, που θα προκύψει για τους εργαζόμενους, κατοίκους και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, λόγω του νέου σταθμού διοδίων.

«Πάγια αρχή του ΕΒΕΘ είναι να προσπαθεί να μη στέκεται στον καταγγελτικό λόγο και τη διαμαρτυρία, αλλά αντίθετα να καταθέτει προτάσεις, ώστε να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας την πρόταση απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής διοδίων τελών για τα ιδιωτικά και επαγγελματικά οχήματα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, των οποίων ο τόπος εργασίας ή κατοικίας ή η έδρα των επιχειρήσεων βρίσκεται εντός ακτίνας 30 χιλιομέτρων από τον εν λόγω σταθμό διοδίων» σημειώνει η διοίκηση του ΕΒΕΘ.

Τα παραπάνω οχήματα, σύμφωνα με το ΕΒΕΘ, «θα μπορούσαν να λάβουν ένα ειδικό ηλεκτρονικό πάσο, μετά από την καταβολή ενός εφάπαξ ποσού εγγύησης, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διέρχονται ελεύθερα από τα συγκεκριμένα διόδια. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και ο σταθμός διοδίων θα λειτουργήσει, διασφαλίζοντας τα αναγκαία έσοδα στον παραχωρησιούχο, αλλά και θα αποφευχθεί η άδικη, υπέρμετρη και δυσβάσταχτη επιβάρυνση των ανθρώπων, που χρησιμοποιούν καθημερινά την εξωτερική περιφερειακή για να μεταβούν στο σπίτι ή την εργασία τους, ενώ παράλληλα προστατεύεται το περιβάλλον και μειώνεται ο μέσος χρόνος διέλευσης ανά όχημα».

LEAVE A REPLY