ΕΒΕΘ: Να προχωρήσει άμεσα η υπόθεση της Hellenic Steel

ΕΒΕΘ: Να προχωρήσει άμεσα η υπόθεση της Hellenic Steel

301
SHARE

Τη θλίψη της για τις εξελίξεις στο θέμα της Hellenic Steel εκφράζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υπογραμμίζει την αβεβαιότητα που επικρατεί στο επιχειρηματικό περιβάλλον και η οποία αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά με την υπόθεση της συγκεκριμένης επένδυσης.

Αναλυτική η ανακοίνωση του ΕΒΕΘ έχει ως εξής:

«Παρακολουθούμε με θλίψη τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση ιδιωτικοποίησης της Hellenic Steel που κάθε άλλο παρά αρμόζουν σε μια σύγχρονη ανταγωνιστική χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναδεικνύεται εμφατικά για άλλη μια φορά η αβεβαιότητα, που χαρακτηρίζει το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας με την εμφάνιση «σκελετών» από το παρελθόν. Αυτό που επιτυγχάνεται με τέτοιες μεθοδεύσεις είναι να διώχνουμε κάθε πιθανό επενδυτή.

Τη στιγμή που η χώρα αναζητά την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη και κάτι τέτοιο απαιτεί πρωτίστως την προσέλκυση πόρων από το εξωτερικό για πραγματοποίηση παραγωγικών επενδύσεων, αντί να αναλωνόμαστε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες άνευ ουσίας θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τον κακό μας εαυτό και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα.

Ευελπιστούμε ότι η δικαστική εξουσία θα κρίνει όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης και δεν θα επιτρέψει στη γραφειοκρατία να δυναμιτίσει την επένδυση διώχνοντας πολύτιμα κεφάλαια και θέσεις εργασίας, που αναμφίβολα θα κατευθυνθούν σε άλλη χώρα».

LEAVE A REPLY