ΕΒΕΘ: Συνάντηση με μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

ΕΒΕΘ: Συνάντηση με μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

624
SHARE

Γέφυρα συνεργασίας με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (World Hellenic Interparliamentary Association) οικοδομεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, όπως τονίστηκε και στη συνάντηση του προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, στην οποία μετέχουν ελληνικής καταγωγής βουλευτές του εξωτερικού, με τον πρόεδρο του ΕΒΕΘ, Γιάννη Μασούτη και τον α΄ αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, Μανώλη Βλαχογιάννη.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Πίτερ Κατσαμπάνης, η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης είναι πολύ σημαντική τόσο οικονομικά, όσο και γεωπολιτικά και στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του Προεδρείου της Ένωσης ζήτησαν να μάθουν πως μπορούν να συμβάλλουν από την πλευρά τους στην ανάπτυξη της πόλης.

Ο κ. Μασούτης τόνισε ότι η χώρα μπορεί να είναι «πληγωμένη» από την ύφεση, αλλά αργά ή γρήγορα θα ξαναβρεί τον δρόμο προς μία μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Παράλληλα, επισήμανε ότι οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές του εξωτερικού μπορούν να υπολογίζουν στην γόνιμη συνεργασία του ΕΒΕΘ μαζί τους.

Ο κ. Βλαχογιάννης υπογράμμισε ότι η κρίση άφησε σημάδια και χρειάζονται επενδύσεις για να μπει ξανά σε ανάπτυξη η χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, είναι απαραίτητα τα επενδυτικά σχέδια στο επίπεδο των logistics, των λιμενικών υποδομών (όπως αυτές που υλοποιούνται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης) και των παρεμβάσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο κ. Κατσαμπάνης ανέφερε πως κατά τη γνώμη της Ένωσης το βασικότερο πρόβλημα, πέραν της έλλειψης κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων και την υψηλή φορολογία και γραφειοκρατία, είναι η αβεβαιότητα που εμποδίζει την εγχώρια τραπεζική αγορά να αναπτυχθεί και να χρηματοδοτήσει τον ιδιωτικό τομέα. Για τους ομογενείς βουλευτές σημαντικός είναι ο κλάδος της ενέργειας και οι επενδύσεις παγίων στην μεταποίηση και στα logistics, ενώ τα βασικά πλεονεκτήματα της χώρας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο και η θέση της στον παγκόσμιο χάρτη.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, κ. Πίτερ Κατσαμπάνη, στην αποστολή των ομογενών βουλευτών που επισκέφθηκαν το ΕΒΕΘ συμμετείχαν και οι κ.κ. Λου Ραπτάκης, Τζέρρυ Σκλαβούνος, Στέφαν Πάππας, Τζορτζ Μιχαλάκης και Σωτήρης Δελής.

LEAVE A REPLY