Thursday , 28 March 2024

ΕΒΕΘ: Συνάντηση της διοίκησης με τον Θ. Καράογλου

Η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και οι πρωτοβουλίες επανεκκίνησης της οικονομίας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου και στον Πρόεδρο του ΕΒΕΘ κ. Γιάννη Μασούτη, ο οποίος συνοδευόταν από μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου.

Το ΕΒΕΘ είναι το πρώτο Επιμελητήριο που συναντήθηκε με τον νέο Υφυπουργό και εκτός του κ. Μασούτη, παρευρέθηκαν ο α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Μενεξόπουλος και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Τηλέμαχος Καπετανίδης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Υφυπουργού, συζητήθηκε η ανάγκη υλοποίησης άμεσων μέτρων για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με την γενικότερη πολιτική ανάπτυξης της οικονομίας.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τα αχαρτογράφητα δεδομένα, που δημιουργεί για την επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας, η Συμφωνία των Πρεσπών. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε ιδιαίτερη μνεία για τα πιθανά μέτρα που θα χρειασθεί να λάβουν οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία και παράγωγά της σε ονομασίες προϊόντων ή εταιρικές επωνυμίες ή εμπορικά σήματα.

Ακόμη, αναφέρθηκε η ανάγκη αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων, που απορρέουν από το γεγονός ότι η Μακεδονία είναι το ενεργειακό κέντρο της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *