ΕΒΖ: Ίδια τιμολογιακή πολιτική με πέρυσι μετά από ”τελεσίγραφο” των παραγωγών

ΕΒΖ: Ίδια τιμολογιακή πολιτική με πέρυσι μετά από ”τελεσίγραφο” των παραγωγών

541
SHARE

Κατηγορηματικά αντίθετοι δήλωσαν οι τευτλοπαραγωγοί σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη στην προοπτική μείωσης των τιμών και των μεταφορικών που τέθηκε επί τάπητος από τη διοίκηση της εταιρείας, με αποτέλεσμα η τελευταία να ανακοινώσει τελικά ότι θα διατηρήσει φέτος την ίδια τιμολογιακή πολιτική προς τους συνεργαζόμενους παραγωγούς με το 2017 και ότι θα τους ενισχύσει με έκπτωση 50% στο κόστος του σπόρου.

Με ανακοίνωσή της η ΕΒΖ εταιρεία καλεί τους παραγωγούς να στηρίξουν την προσπάθειά της, αλλά με τη σημερινή σύσκεψη μερικοί εκ των παριστάμενων παραγωγών δήλωσαν ότι δεν θα ξανασυνεργαστούν. Στόχος από πλευράς της εταιρεία ς – δεδομένης και της μεγάλης καθυστέρησης στην φετινή καλλιεργητική περίοδο – είναι όπως αναφέρθηκε η καλλιέργεια εκτάσεων από 30.000 έως  50.000 στρέμματα.

Η αποπληρωμή των καλλιεργητών για την περσινή ζαχαρική καμπάνια έχει ξεκινήσει, μέσω συμφωνίας μεταξύ της ΕΒΖ με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, στην οποία οι παραγωγοί καλούνται να γίνουν μέλη, προκειμένου να μπορέσουν να πληρωθούν.

LEAVE A REPLY