ΕΒΖ: Αναβιώνουν οι ελπίδες – Ξανά προς την “αγκαλιά” του Lukas Fecker

ΕΒΖ: Αναβιώνουν οι ελπίδες – Ξανά προς την “αγκαλιά” του Lukas Fecker

666
SHARE

Αναβιώνουν οι ελπίδες για εξυγίανση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, από επενδυτή, και όχι από την Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με δημοσιογηραφικές πληροφορίες, ο Lukas Fecker, επικεφαλής του fund “Innovation Brain” έχει υποβάλει πρόταση, η οποία γίνεται αποδεκτή ως βάση συζήτησης από την Τράπεζα Πειραιώς, κύρια πιστώτρια τράπεζα της ζαχαροβιομηχανίας.

Στο πλευρό του κ.Fecker στέκεται και ομάδα τευτλοπαραγωγών, που έχουν ιδρύσει την “Hellenic Farmers Company IKΕ”, η οποία θα υπενοικιάσει το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας και γενικότερα το σχήμα των επενδυτών φέρεται να αναλαμβάνει την φετινή τευτλοκαλλιέργεια, προκειμένου και η ΕΒΖ να συνεχίσει την παραγωγική της διαδικασία και φέτος.

Στις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη διαδικασία του “due deligence” και με την ολοκλήρωσή της αναμένεται να κατατεθεί η τελική δεσμευτική προσφορά από τον κ.Fecker.

Το δικαστικό αίτημα υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 του πτωχευτικύ κώδικα αναμένεται να κατατεθεί εντός του Απριλίου, πιθανότατα όμως ως “προσωρινό αίτημα” με βάση το σχέδιο της εξυγίανσης της ΕΒΖ από την Τράπεζα Πειριαώς, αν δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε η συμφωνία με τους φερόμενους ως ενδιαφερόμενους επενδυτές και στη συνέχεια να επαναυποβληθεί νέο αίτημα με βάση το χέδιο εξυγίανσης των επενδυτών.

Εφόσον, λοιπόν, όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν στην πράξη – και δεν πρόκειται για προεκλογική μεθόδευση, προκειμένου να μην “σκάσει” το λουκέτο της ΕΒΖ στα χέρια της απερχόμενης Κυβέρνησης – η ΕΒΖ έχει ελπίδες να ξαναμπεί σε “ενάρετο” κύκλο.

LEAVE A REPLY