ΕΒΖ: Ανυποχώρητοι οι τευτλοπαραγωγοί, συνεχίζουν την κατάληψη – Δεν πείθονται από τις...

ΕΒΖ: Ανυποχώρητοι οι τευτλοπαραγωγοί, συνεχίζουν την κατάληψη – Δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας

403
SHARE

Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη των γραφείων της εταιρείας μέχρι να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις για την καταβολή των οφειλών της εταιρείας και ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η διοίκηση της ΕΒΖ δεν τους καλύπτει.

“Θα μείνουμε εδώ και σήμερα και αύριο και μεθαύριο, μέχρι να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις. Αυτά που λέει η ανακοίνωση τα έχουμε ξανακούσει”, δήλωσε στο thesseconomy.gr, ο επικεφαλής των τευτλοπαραγωγών του Πλατέος και όλης της Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Πίππας.

Με ανακοίνωσή της το πρωί η διοίκηση της ΕΒΖ δήλωνε ότι ενημερώνει τους παραγωγούς τεύτλων, προς τους οποίους υπάρχουν οφειλές για την παραγωγική περίοδο του 2017-2018, ότι  βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας προκειμένου να υπάρξει άμεσα ολοσχερής εξόφλησή τους και μεταφέρει τη ρητή διαβεβαίωση ότι τόσο η ενίσχυση για τη συνδεδεμένη καλλιέργεια όσο και οι απαιτήσεις για την παραγωγή των τεύτλων είναι απολύτως διασφαλισμένες”.

Οι οφειλές της ΕΒΖ προς τους παραγωγούς ανέρχονται σε 1,7 εκατ.ευρώ για τη σοδειά του 2018, ενώ υπάρχουν και παλαιότερες οφειλές περίπου 800.000 ευρώ προς παραγωγούς του Έβρου. Επίσης, όσον αφορά στη συνδεδεμένη ενίσχυση έχουν λάβει υπόσχεση για καταβολή της μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, την οποία επίσης αμφισβητούν.

LEAVE A REPLY