ΕΒΖ: Απλήρωτοι παραμένουν οι παραγωγοί – Νέα μελέτη για την αξιοποίηση του...

ΕΒΖ: Απλήρωτοι παραμένουν οι παραγωγοί – Νέα μελέτη για την αξιοποίηση του Ομίλου

562
SHARE

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με όλα τα νόμιμα μέσα τα χρήματά τους δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί εάν δεν πληρωθούν από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης μέχρι το τέλος της εβδομάδας για τα τεύτλα που παρέδωσαν το 2017.

Στην πράξη, αν και το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι η εταιρεία έχει υποθηκεύσει στην Τράπεζα Πειραιώς μεγάλες ποσότητες ζάχαρης προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση για να καταβάλει τις οφειλές της προς τους παραγωγούς, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρις στιγμής και η Τράπεζα φέρεται να μην συναινεί σε μια τέτοια προοπτική. Έτσι εξηγούνται προφανώς και οι αιχμές που άφησε για τη συγκεκριμένη Τράπεζα με προ μερικών ημερών (28 Δεκεμβρίου) δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, που την κατηγόρησε ότι “αρνείται να παράσχει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης την απαραίτητη κεφαλαιακή διευκόλυνση, παρά την πλήρη κάλυψή της από την διοίκηση της επιχείρησης. Αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο την ΕΒΖ, αλλά συνολικότερα έναν πολύ σημαντικό κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας”.

Όσον αφορά, δε, τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ, η σημερινή συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας, που είχε γίνει μέσω πρόσκλησης που προδίκαζε κουβέντα για μειώσεις μισθών και μάλιστα υπό την απειλή της εκ περιτροπής εργασίας, τελικά εξελίχθηκε πιο ομαλά, με τη διοίκηση της εταιρείας – σύμφωνα με τους εργαζόμενους – να κινείται σε πιο ήπιους τόνους και να μεταθέτει επί της ουσίας το ζήτημα για το τέλος του μήνα, όταν και θα υπάρξει νέα συνάντηση των δύο πλευρών. Στη νέα αυτή συνάντηση η διοίκηση της ΕΒΖ, θα παρουσιάσει στους εργαζόμενους – σύμφωνα με τους ίδιους – τα πορίσματα νέας μελέτης για την αξιοποίηση του Ομίλου και βάσει αυτών τις προτάσεις της για εξορθολογισμό των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας.

 

LEAVE A REPLY