ΕΒΖ: Αρχίζει η καλλιεργητική περίοδος – Και αμερικανικά κεφάλαια στο σχήμα των...

ΕΒΖ: Αρχίζει η καλλιεργητική περίοδος – Και αμερικανικά κεφάλαια στο σχήμα των επενδυτών

414
SHARE

Την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου για την Ελληνική Βιοηχανία Ζάχαρης ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, μετά από σύσκεψη  με τον επικεφαλής των υποψηφίων επενδυτών, Lukas Fecker του fund «Innovation Brain», εκπροσώπυς των αγροτών και τη διοίκηση της εταιρείας.

Όπως έγινε γνωστό μάλιστα σήμερα – επιβεβαιώνοντας σχετικές φήμες του τελευταίου διαστήματος – στο εγχείρημα εξυγίανσης της ΕΒΖ θα συημμετέχει και αμερικανικό fund, του οποίου τα κεφάλαια θα διαχειριστεί το fund “Innovation Brain” του κ.Fecker.

«Έχουμε κατ αρχήν ένα θετικό αποτέλεσμα για την εξυγίανση της ΕΒΖ και την καλλιεργητική περίοδο, που ξεκινάει από αύριο. Έχουμε μία σοβαρή πρόταση που αποδέχεται η τράπεζα Πειραιώς , η οποία αναμένουμε να καταλήξει σύντομα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Σήμερα συμφωνήσαμε στους όρους, με τους οποίους θα γίνει η καλλιεργητική περίοδος στην συνάντηση που είχαμε με τους αγρότες, ενώ σύντομα οι επενδυτές θα καταθέσουν την δική τους πρόταση για την εξυγίανση της ΕΒΖ στο δικαστήριο», δήλωσε σχετικά ο κ.Πιτσιόρλας. (σ.σ. Στο μεταξύ, κατατέθηκε την Πέμπτη στο δικαστήριο από την ΕΒΖ το αίτημα για υπαγωγή της, στην προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 106, στη βάση του σχεδίου της Τράπεζα Πειραιώς, που είναι ο κύριος πιστωτής της).

Σύμφωνα, δε, επίσης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, πλέον δεν συζητείται το σχέδιο για διαχωρισμό της ΕΒΖ σε «καλή» και «κακή» εταιρεία, που προωθούσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Από την πλευρά του ο κ.Fecker ευχαρίστησε τον κ. Πιτσιόρλα για τις προσπάθειες του για την διάσωση της ΕΒΖ και τόνισε ότι οι επενδυτές θα στηρίξουν την παραγωγή ζάχαρης όπως και άλλων αγροτικών προϊόντων, ότι η παραγωγική καμπάνια για τα εργοστάσια στο Πλατύ και την Ορεστιάδα θα προχωρήσει με την αξιοποίηση αμερικανικών κεφαλαίων και πώς όταν οι επενδυτ΄ςς αναλάβουν την ΕΒΖ, το 205 θα ανήκει στους παραγωγούς που τον στηρίζουν και έχουν συστήσει την Hellenic Farmers Company IKE”.

Εκ μέρους των αγροτών, ο εκπρόσωπος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας  και εταίρος στην Hellenic Farmers Company ΙΚΕ», Θανάσης Πίππας, συνεχάρη τον κ.Πιτσιόρλα «γιατί πίστεψε στον αγώνα μας για συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας. Σκοπός ήταν να μην σβήσει κανένα φουγάρο στην Ελλάδα.Ευελπιστούμε σε μία νέα καλή χρονιά και απευθύνω κάλεσμα στους αγρότες να στηρίξουν την προσπάθειά μας».

Κατά τον ίδιο φέτος μπορεί να σπαρούν έως και 26.000 στρέμματα με τεύτλα, δηλαδή διπλάσια έκταση σε σύγκριση με πέρυσι, δεδομένου ότι έχει εξασφαλιστεί επενδυτικό σχήμα.

LEAVE A REPLY