ΕΒΖ: Δεν θα λειτουργήσει το εργοστάσιο της Ορεστιάδας το φθινόπωρο

ΕΒΖ: Δεν θα λειτουργήσει το εργοστάσιο της Ορεστιάδας το φθινόπωρο

699
SHARE

Δεν θα λειτουργήσει το φθινόπωρο το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στην Ορεστιάδα ‘Έβρου, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην πρόσφατη συνάντηση με τη νέα διοίκηση της εταιρείας στις 9 Αυγούστου, ήτοι ενεργό θα παραμείνει για την επεξεργασία της φετινής σοδειάς μόνο το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας.

Ομάδες τευτλοπαραγωγών του βορείου Έβρου (συνολικά 92 άτομα), στο μεταξύ, καταφεύγουν σε ένδικα μέσα, προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλει η ΕΒΖ για τα τεύτλα που καλλιέργησαν και συγκόμισαν στην προηγούμενη καμπάνια, αλλά δεν μπόρεσαν να καταθέσουν στο εργοστάσιο και τα έχουν εναποθέσει στις άκρες των χωραφιών τους. Πρόκειται για περίπου 2.300 στρέμματα και περί τις 320.000 ευρώ οφειλές της ΕΒΖ προς τους παραγωγούς.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας (9 Αυγούστου), το fund “Innovation Brain” ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία  για την εξυγίανση της ΕΒΖ,  προαναγγέλλοντας νέα στρατηγική για την ΕΒΖ, με άμεση προτεραιότητα στο εμπορικό τμήμα και την οργάνωση του τμήματος πωλήσεων, με εστίαση στην ευρωπαϊκή αγορά αξιοποιώντας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και στην ταχεία ανάπτυξη δραστηριοτήτων και με νέα προϊόντα (μη συνδεόμενα με ζαχαρότευτλα), “ώστε η νεοσύστατη εταιρεία να
δώσει μια νέα ώθηση, όσον αφορά την ανάπτυξη, και η παραγωγική διαδικασία ζάχαρης στην Ελλάδα να γίνει  πολύ πιο αποτελεσματική από ό, τι στα προηγούμενα χρόνια”.

Στην ίδια ανακοίνωση  όσον αφορά τους τευτλοπαραγωγούς αναφέρεται ότι “οι καλλιεργητές θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τα παραπάνω,ακόμη και εάν η καλλιέργεια τους φέτος θα είναι πολύ μικρή. Ωστόσο, τον επόμενο χρόνο οι αγρότες θα είναι σε θέση να παράγουν περισσότερα και η Ιnnovation Brain θα έχει προετοιμάσει την αγορά γι ‘αυτό. Το να κερδίσουμε πίσω τους πελάτες είναι ο πλέον σημαντικός στόχος που έχουμε να επιτύχουμε και θα το επιτύχουμε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η πώληση ζάχαρης στο εξωτερικό θα μας επιτρέψει να ξαναρχίσουμε την παραγωγή. Σε όσο περισσότερους πελάτες πουλήσουμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο περισσότερο θα μπορούν να παράγουν οι αγρότες. Μας ενδιαφέρει επίσης η αγορά και πώληση άλλων αγροτικών όπως το σιτάρι και το καλαμπόκι, για παράδειγμα. Θα συνεργαστούμε με τους αγρότες στο τι μπορούν να παράγουν για εμάς, ώστε να αγοράζουμε και να πουλάμε ή να παράγουμε νέα προϊόντα όπως σιρόπι, εκχυλίσματα καλαμποκιού και παρόμοια προϊόντα”.

LEAVE A REPLY