ΕΒΖ : Διαπραγματεύσεις στην “ομίχλη”…- Σε απόγνωση οι τευτλοπαραγωγοί του Έβρου

ΕΒΖ : Διαπραγματεύσεις στην “ομίχλη”…- Σε απόγνωση οι τευτλοπαραγωγοί του Έβρου

530
SHARE

Στα όρια της απόγνωσης βρίσκονται οι τευτλοπαραγωγοί του Έβρου, όπου περί τα 2.500 στρέμματα παρέμειναν ασυγκόμιστα, και σκέφτονται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αγωγές κατά της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και κατά παντός κυβερνητικού υπευθύνου διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους.

Σε συζήτηση σχετικής ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, με αποδέκτες τα υπουργεία Οικονομίας & Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης,  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι γίνονται οι σχετικές συνεννοήσεις της διοίκησης της ΕΒΖ με τον ΕΛΓΑ για να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις.

“Σημαντικό μερίδιο ευθύνης βαραίνει την Κυβέρνηση, η οποία έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς μέσα σε 3,5 χρόνια άλλαξε 5 διοικήσεις της ΕΒΖ. Η δυσλειτουργία της διοίκησης της ΕΒΖ, η καθυστερημένη και ανοργάνωτη καμπάνια οδήγησαν στο να παραμείνουν ασυγκόμιστα τα τεύτλα, με αποτέλεσμα να σαπίζουν ακόμα και σήμερα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών”, τονίζει από την πλευρά του ο κ.Δημοσχάκης.

Στο μεταξύ, η ΕΒΖ παραμένει μέχρι και σήμερα “ακέφαλη”, καθώς ακόμη δεν έχει οριστεί νέα διοίκηση, ενώ σύμβουλοι των κ.κ.Δραγασάκη και Χαρίτση είχαν προ μερικών ημερών συνάντηση με εκπροσώπους του αμερικανο-βρετανικού σχήματος, που με επικεφαλής το fund της Kingsley έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτηση του 82,33% της ΕΒΖ, που κατείχε η ΑΤΕ. Το υπουργείο Ανάπτυξης ζήτησε από το εν λόγω fund αναλυτική οικονομική προσφορά και business plan και το fund – το οποίο πάντως έχει ήδη καταθέσει οικονομική προσφορά στον εκκαθαριστή της “κακής” ΑΤΕ – από την πλευρά του επεσήμανε πως δεν είναι σοβαρό για έναν πραγματικό επενδυτή να παράσχει ένα ρεαλιστικό επιχειρησιακό σχέδιο, χωρίς να διεξάγει πρώτα έναν πλήρη έλεγχο (τεχνικό, οικονομικό και εμπορικό) της ΕΒΖ, γιαυτό και ζήτησε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το σχετικό «πράσινο φως», επισημαίνοντας πως αυτό  δεν χρειάζεται να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Η προσφορά του εν λόγω fund προς τον εκκαθαριστή της “κακής” ΑΤΕ προβλέπει 70 εκατ.ευρώ για την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου και άλλα τουλάχιστον 30 εκατ.ευρώ για επενδύσεις για την ανάπτυξη της ΕΒΖ, ενώ δεσμεύονται επίσης να διατηρήσουν το εργατικό δυναμικό.

Ενδιαφέρον για εξαγορά του 82,33% της ΕΒΖ έχει εκφράσει και το fund “Innovation Brain” του κ.Fecker και έχει καταθέσει σχετική πρόταση.

LEAVE A REPLY