ΕΒΖ: Νέο σενάριο αποπληρωμής των τευτλοπαραγωγών-Αναβλήθηκε η τακτική γ.σ. των μετόχων

ΕΒΖ: Νέο σενάριο αποπληρωμής των τευτλοπαραγωγών-Αναβλήθηκε η τακτική γ.σ. των μετόχων

378
SHARE
Proin stelexoi tis EVZ katigorountai gia diaxeiristikes kai oikonomikes atasthalies

Για τις 27 Απριλίου αναβλήθηκε η σημερινή τακτική ετήσια γενική συνέλευση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), βάσει σχετικού αιτήματος που έθεσε ο βασικός μέτοχός της, δηλαδή  η εκκαθαριστική αρχή της Αγροτικής Τράπεζας.

Στο περιθώριο της σημερινής προσέλευσης των μετόχων, η διοίκηση της εταιρείας δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις στο πώς θα εκπληρωθούν οι προ ολίγων ημερών δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για άμεση αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών και πρόσθετη ενίσχυσή τους για να ξανασπείρουν τεύτλα, περιοριζόμενη στη δήλωση ότι η εταιία επεξεργάζεται σχέδιο για την υλοποίησή τους.

Έγινε πάντως γνωστό ότι επιχειρείται η αποπληρωμή των παραγωγών, στους οποίους η ΕΒΖ εξακολουθεί να οφείλει 6,2 εκατ.ευρώ, μέσω της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών, με αντάλλαγμα μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που θα της ενεχυριαστούν, και ότι εάν και αυτό το το σενάριο δεν ευοδωθεί τελικά, θα επιδιωχθεί η σπαστή πώληση των εν λόγω ποσοτήτων ζάχαρης σε μεγάλους πελάτες.

Στις ίδιες δηλώσεις του ο κ.Τσίπρας είχε αναφέρει επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με στρατηγικό επενδυτή, προοπτική που μένει να αποδειχθεί στην πράξη στις 27 Απριλίου, εφόσον υπάρξουν τότε σχετικές ανακοινώσεις.

LEAVE A REPLY