ΕΒΖ: Ξανά “ακυβέρνητη” – Παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Καραχάλιος

ΕΒΖ: Ξανά “ακυβέρνητη” – Παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Καραχάλιος

446
SHARE

Παρελθόν αποτελεί για τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και ο Παναγιώτης Καραχάλιος, ο οποίος σήμερα παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, έναν μήνα σχεδόν μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Αλεξάκη από τη θέση του προέδρου.

Ο ίδιος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι προχώρησε σε παραίτηση “για λόγους υγείας και φόρτου εργασίας”, ενώ θα παραμείνει ως υπάλληλος στην ΕΒΖ.  Δημοσιογραφικές πληροφορίες, ωστόσο, φέρουν ως αιτία, ή έστω ως αφορμή-“κερασάκι” για την παραίτησή του, έντονη διαφωνία που είχε με την υπόλοιπη διοίκηση της εταιρείας για τις τιμές πώλησης ζάχαρης σε τρίτη εταιρεία. Το θέμα αυτό είχαν αναδείξει πολύ πρόσφατα οι εργαζόμενοι, εκφράζοντας αρχικά ενστάσεις και εξαγγέλλοντας μάλιστα και κινητοποιήσεις, αλλά μετά από συνάντηση χθες το πρωί με τον κ.Καραχάλιο (λίγες ώρες πριν την παραίτησή του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπεβλήθη το μεσημέρι) υπαναχώρησαν και ανακάλεσαν τις κινητοποιήσεις τους.

Ήδη βρίσκεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία των εργαζομένων, προκειμένου να συναντηθεί αύριο το μεσημέρι με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, και άλλα στελέχη του υπουργείου. Στη συνάντηση θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα και το μέλλον της βιομηχανίας, αλλά και εργασιακά θέματα καθώς οι εργαζόμενοι ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις για τα κυβερνητικά σχέδια για την εταιρεία, τις επαφές που γίνονται με ξένα funds για πώλησή της και για το μέλλον των ιδίων.

LEAVE A REPLY