ΕΒΖ: Παράταση προστασίας από τους πιστωτές της – Σχέδια στην ομίχλη…

ΕΒΖ: Παράταση προστασίας από τους πιστωτές της – Σχέδια στην ομίχλη…

384
SHARE

Νέα τετράμηνη προστασία από τους πιστωτές της (παράταση της ισχύουσας προστασίας μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου) ζήτησε και έλαβε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) εν όψει της κατάθεσης σχεδίου εξυγίανσης στο πλαίσιο του Πτωχευτικού Κώδικα/άρθρο 106β.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω σχέδιο εξυγίανσης μεταξύ άλλων προβλέπεται και η διασφάλιση του προσωπικού – όπως προβλέπει η νομοθεσία-πτωχευτικός κώδικας σε τέτοιες περιπτώσεις – με μετατάξεις σε άλλες εταιρείες και φορείς του δημοσίου (για 100 άτομα) και με προσυνταξιοδοτικο πρόγραμμα (για άλλα περίπου 100 άτομα, ηλικίας άνω των 56 ετών που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα σε μια πενταετία), όπως προβλέπουν και σχετικές τροπολογίες που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή.

Ο αναπληωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιστιόρλας έχει δηλώσει επίσης σχετικά ότι με το πρόγραμμα εξυγίανσης το μεγάλο μέρος του περοσωπικού θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στην ΕΒΖ.

Μέχρις στιγμής πάντως δεν έχει εμφανιστεί πρόταση από άλλον εδιαφερόμενο επενδυτή, πλην του κ.Fecker του fund «Innovation Brain», η οποία όμως σύμφωνα με διαρροές δεν κρίνεται σοβαρή-ικανοποιητική από την Κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, εξασφαλίζεται το ακαταδίωκτο σε πρόσωπα που διατέλεσαν ή διατελούν από τις 31/3/2016 πρόεδροι, αντιπρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. της ΕΒΖ

LEAVE A REPLY