ΕΒΖ: Πρόθεση της Κυβέρνησης να συνεχιστεί η λειτουργία, μέσω στρατηγικού επενδυτή

ΕΒΖ: Πρόθεση της Κυβέρνησης να συνεχιστεί η λειτουργία, μέσω στρατηγικού επενδυτή

366
SHARE
Διαβεβαιώσεις για την πρόθεση της Κυβέρνησης να συνεχιστεί η λειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) έδωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σε συνάντησή του με εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΒΖ, συναρτώντας την προοπτική αυτή άμεσα με την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.
Ο κ.Χαριτσης γνωστοποίησε ότι στην κατεύθυνση αυτή επίκειται αύριο στο υπουργείο συνάντηση με τον εκπρόσωπο του αμερικανο-βρετανικού fund Kingsley, που ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την ΕΒΖ, από τον οποίο θα ζητηθεί – όπως σημείωσε – να καταθέσει άμεσα προσφορά. Βέβαια, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχική τουλάχιστον προσφορά, με συγκεκριμένο τίμημα  (70 εκατ.ευρώ για το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΒΖ) έχει ήδη κατατεθεί από το εν λόγω fund στον εκκαθαριστή της “κακής” Αγροτικής Τράπεζας.
Για να “τρέξει”, πάντως, οποιοδήποτε σενάριο και να υλοποιηθεί οποιαδήποτε απόφαση για την πολύπαθη ΕΒΖ, απαραίτητη είναι η ύπαρξη διοίκησης στο “πηδάλιό” της, καθώς το “καράβι” από χθες είναι ξανά ακυβέρνητο, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Καραχάλιου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, σε συνέχεια της παραίτησης του Παναγιώτη Αλεξάκη από τη θέση του προέδρου πριν έναν μήνα.
Ο κ.Χαρίτσης φέρεται να δήλωσε στους εργαζόμενους ότι ο διορισμός νέας διοίκησης θα γίνει το συντομότερο δυνατόν, όπως επίσης και να έδωσε διαβεβαιώσεις για διασφάλιση των εργαζομένων στην εταιρεία.
νατόν.

LEAVE A REPLY