ΕΒΖ: Σε συνάντηση για περικοπές μισθών καλεί αύριο η διοίκηση τους εργαζόμενους

ΕΒΖ: Σε συνάντηση για περικοπές μισθών καλεί αύριο η διοίκηση τους εργαζόμενους

548
SHARE
Proin stelexoi tis EVZ katigorountai gia diaxeiristikes kai oikonomikes atasthalies

Πρόσκληση σε συνάντηση για αύριο το πρωί, με αντικείμενο τις περικοπές μισθών έχει καλέσει τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης η διοίκηση της εταιρείας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων.

Όπως πληροφορείται το “thesseconomy.gr”, στη συνάντηση έχουν κληθεί η Ομοσπονδία και τα επιμέρους Σωματεία Εργαζομένων και σύμφωνα με τους ίδιους η πρόσκληση αυτή περιελάμβανε και προειδοποίηση-οφειλή για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας εάν δεν συμφωνήσουν σε περικοπές των αμοιβών τους.

Στο μεταξύ, μετά το πάγωμα του διαγωνισμού για την πώληση των δυο εργοστασίων της Σερβίας η ΕΒΖ έχει υποθηκεύσει σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και περίπου 20 ημέρες μεγάλες ποσότητες ζάχαρης – περί τους 14.00 τόνους, εκ των οποίων οι 8.000 από την παραγωγή του εργοστασίου της Ορεστιάδας και οι υπόλοιποι 6.000 τόνοι από το εργοστάσιο στο Πλατύ, ως εγγύηση προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς για να πληρώσει τους τευτλοπαραγωγούς για τη σοδειά του 2017, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάποια εκταμίευση. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι έχουν δεσμευτεί για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή ως εγγύηση προς την Τρ.απεζα Πειραιώς, και κεφάλαια περίπου 6 εκατ.ευρώ από τα κέρδη των θυγατρικών της Σερβίας

 

LEAVE A REPLY