ΕΒΖ: Συμφωνία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών για αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών –...

ΕΒΖ: Συμφωνία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών για αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών – Παραμένει όμως η αβεβαιότητα για το μέλλον

515
SHARE
Proin stelexoi tis EVZ katigorountai gia diaxeiristikes kai oikonomikes atasthalies

Υπογράφηκε τελικά σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών για την παροχή δανείου για την αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών για τη ζαχαρική καμπάνια του 2017, στους οποίους χρωστά 6,2 εκατ.ευρώ, έναντι ενεχυρίασης περίπου 23.000 τόνων ζάχαρης που είναι αποθηκευμένη στις εγκαταστάσεις της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας.

Ορισμένοι Σερραίοι τευτλοπαραγωγοί, που είναι ήδη μέλη της συγκεκριμένης Τράπεζας, έχουν ήδη αποπληρωθεί ενώ στέλνονται  τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στους παραγωγούς άλλων περιοχών, που καλούνται να γίνουν μέλη της τράπεζας. Η διαδικασία όμως δεν είναι στην πράξη και τόσο απλή, καθώς για να γίνουν μέλη και να πληρωθούν θα πρέπει λ.χ. όπως πληροφορούμαστε να προσκομίσουν μεταξύ άλλων ασφαλιστική ενημερότητα, να μην χρωστάνε ΕΝΦΙΑ κ.ο.κ.

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται, στο μεταξύ, το εάν θα προλάβουν να καλλιεργήσουν για τη νέα ζαχαρική περίοδο οι παραγωγοί αλλά και εάν θα θελήσουν να το κάνουν, ενώ εδώ και αρκετό καιρό έχει διαρρεύσει ότι ένα σενάριο που προωθείται από μέρος των εμπλεκομένων είναι η μετατροπή της εταιρείας σε αμιγώς εμπορική. Σε εκκρεμότητα παραμένει, εξάλλου, συνολικότερα, το μέλλον της εταιρείας συνολικότερα, καθώς οι πληροφορίες φέρουν μεν να ενδιαφέρονται δυο – κατά άλλους τρεις – επενδυτές, εκ των οποίων τα δύο είναι funds,  και ο ένας τουλάχιστον  να έχει υποβάλει και δεσμευτική προσφορά. Με αγωνία κατά συνέπεια αναμένεται η αναβληθείσα για τις 27 Απριλίου γενική συνέλευση, με την ελπίδα επίσημων ανακοινώσεων για το μέλλον της εταιρείας, να πωλείται ή όχι και εάν τελικά σταματήσει η παραγωγική της δραστηριότητα και παραμείνει  ενεργή μόνο εμπορικά.

LEAVE A REPLY