ΕΒΖ: Σύμπνοια των ενδιαφερόμενων επενδυτών με τους τευτλοπαραγωγούς

ΕΒΖ: Σύμπνοια των ενδιαφερόμενων επενδυτών με τους τευτλοπαραγωγούς

488
SHARE

Θετικά εξελίχθηκαν και οι τρεις μέχρι τώρα συναντήσεις των τευτλοπαραγωγών, που συνεργάζονται με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), με τον Luckas Fecker, επικεφαλής του fund “Innovation Brain” που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρει την ΕΒΖ, μέσω της διαδικασίας εξυγίανσής της στο πλαίσιο του πτωχευτικού κώδικα, που προωθεί η Κυβέρνηση.

Στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση ο κ.Fecker σύμφωνα με τους παραγωγούς αποδέχτηκε το αίτημά τους για διατήρηση των τιμών “ασφαλείας” που επικρατούσαν με το πρότερο καθεστώς για τα τεύτλα χαμηλών ζαχαρικών βαθμών, όπως και για προμήθεια των εφοδίων (λιπάσματα, φάρμακα κ.α. μέσω της ΕΒΖ).

Αντιστοίχως ο κ.Fecker φέρεται να ζήτησε – και οι παραγωγοί΄συμφώνησαν – να αναπτυχθεί συμβολαιακή γεωργία – μάλλον με την Τράπεζα Πειραιώς. Στις πεοηγούμενες συναντήσεις ο επικεφαλής των ενδιαφερόμενων επενδυτών είχε δώσει ρητές διαβεβαιώσεις για πρόθεση συνέχισης και ανάπτυξης της τευλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, καθώς και για παραγωγή νέων προϊόντων.

Στα “μαχαίρια” βρίσκονται αντιθέτως με τη σημερινή διοίκηση της ΕΒΖ οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, που έχουν στείλει εξώδικο ζητώντας αναλυτικές πληροφορίες για τα σχέδια εξυγίανσης, στοιχεία για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, για τη δική τους τύχη κ.α. και αναμένεται με ενδιαφέρον τι στάση θα τηρήσουν στην επικείμενη εκδίκαση στις 26 Σεπτεμβρίου της αίτησης που έχει υποβάλει η ΕΒΖ για υπαγωγή της στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα.

 

 

LEAVE A REPLY