ΕΒΟΛ: Επενδύσεις 1,6 εκατ.ευρώ – Δυναμική είσοδος στην αγορά προϊόντων υψηλής παστερίωσης

ΕΒΟΛ: Επενδύσεις 1,6 εκατ.ευρώ – Δυναμική είσοδος στην αγορά προϊόντων υψηλής παστερίωσης

1051
SHARE

Μέχρι το Πάσχα ολοκληρώνεται η επένδυση της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ (του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου), σύμφωνα με τη διοίκησή της, για την είσοδό της στην κατηγορία των προϊόντων υψηλής παστερίωσης.

Η εν λόγω επένδυση,  όπως αναφέρει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ, κ.Νικήτας Πρίντζος, τελικά αγγίζει το 1 εκατ.ευρώ, ενώ στη φάση της ολοκλήρωσης έχει περάσει ήδη, επίσης, και η επένδυση ύψους 600.000 ευρώ για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, δυναμικότητας 500 KW σε ιδιόκτητο οικόπεδο της εταιρείας στην περιοχή του Στεφανοβικείου, η οποία είχε αποφασιστεί και ανακοινωθεί στη γενική συνέλευση του Δεκεμβρίου.

Το 2017 έκλεισε για τον Συνεταιρισμό, σύμφωνα με τον κ.Πρίντζο, με τζίρο της τάξης των 17,5 εκατ.ευρώ και προ φόρων κερδοφορία της τάξης των 2 εκατ.ευρώ. Για το 2018 αναμένεται νέα άνοδος, με διεύρυνση των πωλήσεων γενικότερα αλλά και χάρη στη νέα κατηγορία των προϊόντων, δηλαδή γάλα υψηλής παστερίωσης πλήρες και ελαφρύ, διάρκειας 20 ημερών, με τα οποία η ΕΒΟΛ θα “χτυπήσει” τις αγορές των νησιών, όπου τα προϊόντα αυτά έχουν υψηλό μερίδιο αγοράς, και βεβαίως και της χερσαίας χώρας.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY