Εγκαίνια Detrop-Artozyma: ”Μήνυμα” Τσιρώνη για την προώθηση των ελληνικών τροφίμων μέσω του...

Εγκαίνια Detrop-Artozyma: ”Μήνυμα” Τσιρώνη για την προώθηση των ελληνικών τροφίμων μέσω του εισερχόμενου τουρισμού

506
SHARE

Το παράδειγμα της Ιταλίας για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων του κλάδου των τροφίμων μέσω του τουρισμού υπέδειξε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Τσιρώνης, εγκαινιάζοντας απόψε τις Εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma, κάνοντας γενικοτερα λόγο για τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου των τροφίμων, με τα ελληνικά προϊόντα να είναι μοναδικά και ασυναγώνιστα σε ποιότητα διεθνώς. “Έχουμε 17% μόνον ελληνικό προϊόν στα τρόφιμα που τρώνε οι επισκέπτες μας, οι τουρίστες μας. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιταλία είναι 70%. Σκεφτείτε τη μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης του τομέα των τροφίμων από αυτό και μόνο το νούμερο” τόνισε και εξήρε το ρόλο της ΔΕΘ-Helexpo ως πυλώνα για την ανάπτυξη όλης της χώρας, με εκθέσεις όπως οι Detrop και Artozyma.

Τη σημασία των δύο αυτών εκθέσεων και της ΔΕΘ για την περιοχή υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ αναφέρθηκε δε και στις προσπάθειες της Περιφέρειας να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον θεσμό της “Μακεδονικής Κουζίνας”.

Στη νέα γενιά αρτοποιών που επενδύει το μεράκι και τα όνειρά της στον κλάδο αναφέρθηκε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος, ζητώντας από την Πολιτεία να τη στηρίξει. Κάλεσε δε τους καταναλωτές να προτιμούν το ελληνικό, φρέσκο ψωμί.

Τη σημαντική συμβολή των εκθεσιακών γεγονότων στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, Γιάννης Γλύκος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχημένη αναβίωση της Artozyma.

Για τη βαρύτητα που δίνει η ΔΕΘ-Helexpo στον πρωτογενή τομέα μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με τους φορείς και στη συμβολή τους στην επιτυχία των Detrop και Artozyma. Στο πλαίσιο των εγκαινίων διαβάστηκε και χαιρετισμός της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλιας-Τσαρουχά, σύμφωνα με την οποία οι δύο εκθέσεις είναι πανίσχυροι πομποί του μηνύματος ότι η χώρα μπαίνει σε μια φάση δημιουργίας.

Η Detrop Boutique και η Artozyma, που θα ολοκληρωθούν στις 26 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνουν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, καταλαμβάνουν φέτος εκθεσιακό χώρο που ξεπερνά τα 20.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ φιλοξενούν 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers από 27 χώρες και ομαδικές συμμετοχές από τρεις). Στη Detrop Boutique συμμετέχουν 230 εκθέτες, μέγεθος αυξημένο κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, ενώ στην Artozyma 86 άμεσοι (αύξηση 37%) και 86 έμμεσοι εκθέτες.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY