Εγκαλούν τον Τσίπρα η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για το δημοσίευμα του...

Εγκαλούν τον Τσίπρα η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για το δημοσίευμα του BBC, που βλέπει “αόρατη μειονότητα Σλαβομακεδόνων” στην Ελλάδα

373
SHARE

Ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο δημοσίευμα του BBC, που κάνει λόγο για “αόρατη μειονότητα Σλαβομακεδόνων” στην Ελλάδα, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει “καταπιεσμένη” και τονίζει άλλων πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα αναγνώρισε την ύπαρξη “μακεδονικής” γλώσσας και εθνότητας.

Διπλωματικές πηγές που επικαλείται σε δημοσίευμά του το Αθηναϊκό-Μακεοδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζουν πως «η Συμφωνία των Πρεσπών εξαλείφει κάθε περιθώριο έγερσης ζητήματος μειονότητας» και χαρακτηρίζουν ανακριβείς και διαστρεβλωμένες τις πληροφορίες του εν λόγω ντοκιμαντέρ του BBC τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και την Ιστορία και δηλώνουν ότι τη Δευτέρα θα σταλεί και σχετική επιστολή προς το BBC, απορρίπτοντας τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του ρεπορτάζ.

Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, κάλεσε νωρίτερα τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα και υπενθυμίζει ότι δεν πέρασε ούτε ένα μήνας αφότου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για τους κινδύνους της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Ήδη κάποιοι έχουν φροντίσει με αναρτήσεις τους, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μέλη της “Εθνικής Μακεδονικής Μειονότητας”, να πανηγυρίζουν για τη Συμφωνία την οποία εσείς υπογράψατε. Σήμερα το έκαναν. Εκεί μας οδηγεί η πολιτική σας κ. Τσίπρα. Θα τα βρούμε μπροστά μας αυτά τα προβλήματα σε βάθος χρόνου”.

“Η απάντηση τότε του κ. Τσίπρα – συνεχίζει η ανακοίνωση της Ν.Δ. – ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία υποθάλπει τον εθνικισμό. Το BBC σήμερα με εκτενές άρθρο του υιοθετεί τον ανήκουστο ισχυρισμό ότι “στην Ελλάδα κατοικεί εδώ και χρόνια μια καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα”. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν το δημοσίευμα επικαλείται την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Η ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις βλαπτικές συνέπειες της για τη χώρα μας, ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση και τους πρόθυμους υποστηρικτές της”.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σε ανακοίνωσή του για το ίδιο θέμα το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) τονίζει: “Λίγες ήμερες μόνο χρειάστηκαν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού  και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού.Το είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους. Μας αγνόησαν όπως και την βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Οι ευθύνες τους με πρώτο τον κ. Τσίπρα αποδεικνύονται μεγάλες. Δεν θα αντιδράσουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις; “

LEAVE A REPLY