ΕΕΘ: Έκκληση να εφαρμοστούν επιτέλους τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις...

ΕΕΘ: Έκκληση να εφαρμοστούν επιτέλους τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις εργασίες του Μετρό

457
SHARE

Έκκληση στην Κυβέρνηση να εφαρμόσει επιτέλους το Μνημόνιο Συνεργασίας για τους πληγέντες του μετρό κάνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).
Σε επιστολή του προς την διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, ζητά να προχωρήσει, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει να εφαρμοστούν τα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις εργασίες του μετρό.

Πρόκειται για μέτρα, που συμφωνήθηκαν το 2010, όπως η διευκόλυνση σε ρύθμιση χρεών, οι εκπτώσεις σε τιμολόγια ΔΕΚΟ και η γενικότερη ανακούφιση των καταστηματαρχών που είδαν τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται, επειδή καλύφθηκαν από τις γνωστές λαμαρίνες των εργοταξίων.
Το αίτημα του Ε.Ε.Θ. διατυπώνεται έπειτα από την συμφωνία της εταιρείας “Αττικό Μετρό” για την εφαρμογή του Μνημονίου. Ο διευθυντής της εταιρείας, μιλώντας σε συνεδρίαση του δ.σ. του ΕΕΘ είχε παραδεχθεί ότι το Μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε επειδή οι τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προχώρησαν στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις.

LEAVE A REPLY