ΕΕΘ: «Δεν συμμετέχουμε σε καμία αποστολή στα Σκόπια» – Σύσκεψη φορέων την...

ΕΕΘ: «Δεν συμμετέχουμε σε καμία αποστολή στα Σκόπια» – Σύσκεψη φορέων την Παρασκευή με Μητσοτάκη για τα Μακεδονικά Σήματα

475
SHARE

Κατηγορηματικά αρνείται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης να συμετέχει στην επιχειρηματική αποστολή, η οποία θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στα Σκόπια, την ερχόμενη Τρίτη.

«Απαντώ στο “Enterprise Greece”, τον φορέα που συντονίζει την αποστολή, ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει. Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό. Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης.

Σύσκεψη για τα Μακεδονικά Σήματα την Παρασκευή

Στο μεταξύ, σύσκεψη για την προστασία του εμπορικού σήματος «Μακεδονικό» στα ελληνικά προϊόντα και στις επιχειρήσεις της περιοχής συγκαλεί ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας με τη συμμετοχή όλων των Επιμελητηρίων και οικονομικών φορέων της Μακεδονίας την Παρασκευή και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ έχουν προσκληθεί και οι περιφερειάρχες Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Στη σύσκεψη, που θα λάβει χώρα από τις 15:00 έως τις 17:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Grand Hotel θα τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα που έχουν προκύψει για τις μακεδονικές επιχειρήσεις, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών και θα διατυπωθούν προτάσεις για την επίλυσή τους.

LEAVE A REPLY