ΕΕΘ: Διαμαρτυρίες για ρυθμίσεις στην Αριστοτέλους και για το νέο κανονισμό της...

ΕΕΘ: Διαμαρτυρίες για ρυθμίσεις στην Αριστοτέλους και για το νέο κανονισμό της ΕΥΑΘ

596
SHARE

Διαμαρτύρεται εντόνως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης μαζί με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης αλλά και το Σύλλογο του Ιστορικού Κέντρου (ΣΕΠΙΚ) για την απόφαση που απαγορεύει σε καταστήματα της Πλατείας Αριστοτέλους, από τη Μητροπόλεως μέχρι την Εγνατία να τοποθετούν πετάσματα, όπως ακριβώς επιτρέπεται σε καταστήματα σε όλη την υπόλοιπη πόλη.
Η απαγόρευση αυτή, όπως τονίζουν σε επιστολή τους προς την  υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, στερεί από τα καταστήματα της περιοχής τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και να αξιοποιήσουν σημεία, όπως κάνουν την υπόλοιπη χρονιά και όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς τα πετάσματα αυτά τα οποία είναι κινητές πτυσσόμενες ή λυόμενες προστατευτικές κατασκευές ύψους το μέγιστο 1,5 μ., χρησιμοποιούνται για την προστασία της πελατείας τους από το κρύο περικλείοντας το χώρο έχοντας θερμαντικά σώματα.

Σύμφωνα με τους φορείς, κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα για τα συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με νομοθετική ρύθμιση για άρση της απαγόρευσης τοποθέτησης πετασμάτων και δυνατότητα τοποθέτησης τους  χωρίς να  θίγεται η αισθητική και η ομοιομορφία του μνημειακού άξονα της οδού Αριστοτέλους.

Έντονες αντιρρήσεις εκφράζει επίσης το ΕΕΘ για το νέο κανονισμό της ΕΥΑΘ, υποστηρίζοντας ότι αυτός επιβάλει νέες επιβαρύνσεις και ευθύνες σε καταστηματάρχες και επαγγελματίες κυρίως του κέντρου, όσον αφορά τη διαχείριση αποβλήτων, που είναι κυρίως δικές της και τις ασκεί καθώς γι΄αυτό εκδίδει τα τιμολόγια της.
Το ΕΕΘ εξέφρασε τις αντιρρήσεις της αυτές σε σύσκεψη που συγκάλεσε για το θέμα η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Ο Α’ Αντιπρόεδρος του, Γιώργος Ηλιάδης, ανέλυσε τις θέσεις του και διαμαρτυρήθηκε καθώς του νέου κανονισμού δεν προηγήθηκε καμία κοινωνική διαβούλευση. Συμφώνησε, δε, με την πρόταση που διατυπώθηκε στη σύσκεψη για προσωρινή αναστολή εφαρμογής του νέου κανονισμού, μέχρις ότου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς διατυπώσουν τις θέσεις τους.

LEAVE A REPLY