ΕΕΘ: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη διακοπή της υδροδότησης – Ομαδική...

ΕΕΘ: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη διακοπή της υδροδότησης – Ομαδική αγωγή νοικοκυριών κατά της ΕΥΑΘ

579
SHARE
Apo tin Tetarti ksekinoun oi aitiseis gia proslipseis stin EYATH

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ώστε να εντοπιστούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες για τη διακοπή της υδροδότησης, υπέβαλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Το ΕΕΘ παράλληλα ζητά από την ΕΥΑΘ να προχωρήσει σε εκπτώσεις, τουλάχιστον 10%, προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της βλάβης.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Θ., σημείωσε ότι «αυτό που συνέβη ήταν άδικο για χιλιάδες συναδέλφους μας, που υποχρεώθηκαν σε μεγάλα έξοδα χωρίς οι ίδιοι να φταίνε. Πρέπει να βρεθούν όσοι ευθύνονται και να τους καταλογιστούν οι ευθύνες. Παράλληλα, η ΕΥΑΘ, που είναι και η υπεύθυνη για την υδροδότηση της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αναλάβει μέρος της ζημίας που προκάλεσε σε επαγγελματίες και καταστηματάρχες. Για το λόγο αυτό απηύθυνα επιστολή στον κ. Κρεστενίτη, με την οποία του ζητώ να αποφασίσει έκπτωση τουλάχιστον 10% στον επόμενο λογαριασμό για όλους τους επαγγελματίες».

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε αποτίμηση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, με τα μέλη του οργάνου να τονίζουν ότι δυστυχώς καμία από τις θέσεις του ΕΕΘ δεν συμπεριλήφθηκε στα σημεία τα οποία συζητήθηκαν από τον πρωθυπουργό ή κάποιον υπουργό.

Τέλος, η Διοικητική Επιτροπή του ΕΕΘ αποφάσισε να διαθέσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς στη μνήμη του προσφάτως απεβιώσαντα προέδρου του ΒΕΘ, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, το ποσό των 3.000 ευρώ. Τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΘ θα γίνουν δεκτά αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, στις 3.30 μ.μ. από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ομαδική αγωγή νοικοκυριών

Όσον αφορά την ομαδική αγωγή κατά της ΕΥΑΘ που ανακοίνωσε ότι θα κάνει γνωστό δικηγορικό γραφείο της πόλης, καλώντας όσα νοικοκυριά επιθυμούν να συμμετάσχουν χωρίς κόστος, σύμφωνα με τον δικηγόρο κ.Χαράλαμπο Αποστολίδη, που ξεκίνησε τη σχετική διαδικασία, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής μέχρις στιγμής περί τα 1.500  νοικοκυριά. Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και πληροφορίες για τις ζημίες που υπέστησαν σε ηλεκτρονική φόρμα που το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του σύντομα, πιθανόν αύριο.

 

LEAVE A REPLY