ΕΕΘ: Σήμα κινδύνου για τους επαγγελματίες λόγω της υπερφορολόγησης

ΕΕΘ: Σήμα κινδύνου για τους επαγγελματίες λόγω της υπερφορολόγησης

586
SHARE

Σήμα κινδύνου για αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών από την υπερφορολόγηση εξέπεμψε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης από το βήμα της καθιερωμένης ετήσιας κοπής βασιλόπιτας.

Το 2017 σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΘ, Μιχάλη Ζορπίδη, οι διαγραφές μελών αυξήθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με το 2016 και το το ισοζύγιο εγγραφών- διαγραφών, ήταν αρνητικό με ότι αυτό συνεπάγεται για πρόσθετα λουκέτα, χαμένες θέσεις εργασίας, μειωμένα έσοδα για τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Στο πλαίσιο αυτό επέκρινε τις αισιόδοξες προβλέψεις της Κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας, τονίζοντας ότι  το 2017  άφησε βαριά κληρονομιά με τα προαπαιτούμενα και το 2018 φέρνει 27 νέες πληγές για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και επαγγελματία και ότι ιδιωτικός τομέας πλήρωσε και πληρώνει σχεδόν μόνος του το τίμημα της κρίσης.

Αίτημα του ΕΕΘ είναι να χτυπηθεί το “τέρας της υπερφορολόγησης” και η Κυβέρνηση να συνεργαστεί με τα Επιμελητήρια, ακούγοντας τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της πραγματικής οικονομίας.

“Η Θεσσαλονίκη είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής” τόνισε εκ μέρους της Κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Αμανατίδης, σημειώνοντας ότι “προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών είναι να δίνεται προστιθέμενη αξία σε όλες τις κινήσεις που γίνονται από τους επαγγελματίες και από τους πολίτες που δραστηριοποιούνται στη χώρα έτσι ώστε να βγούμε από την κρίση. Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συνεργαστούν και να έχουν αποτελέσματα. Ούτε μόνος του ο δημόσιος, ούτε μόνος του ο ιδιωτικός μπορούν. Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και πρέπει να έχουμε ένα στόχο: το καράβι να συνεχίσει να πλέει σε ήσυχα νερά, προς ευημερία όλων των πολιτών”.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι “οι θετικές συνθήκες σε ένα περιβάλλον το οποίο στην ευρύτερη περιοχή δεν είναι σταθερό και οφείλουμε να το σταθεροποιήσουμε” μπορεί να βοηθήσουν στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος, που θα έχει και θετικές επιδράσεις και στην ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σημείωσε ότι και οι πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα, σε επίπεδο ρητορικής, μετά την κυβερνητική στα Σκόπια, βοηθούν και αυτές προς την κατεύθυνση και πρόσθεσε: “Εφόσον δε βρεθεί λύση για την ονομασία, προφανώς, η γειτονική χώρα δε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ” και συνέστησε “Ψυχραιμία, εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση”

 

Από την πλευρά του ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης προέβλεψε κρίσιμες πολιτικές αλλαγές για το 2018 αλλά και μεγάλους κινδύνους σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο και δήλωσε την ετοιμότητα της ΝΔ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να προκαλέσει επενδυτική έκρηξη ύψους 100 δισεκατ.ευρώ σε ορίζοντας πενταετίας, αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ στα 218 δισεκατ.ευρώ το 2021 και μείωση της ανεργίας στο 14% το 2022.

“Παρά τα κυβερνητικά ευχολόγια, η οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη στην παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης και της δυσβάσταχτης φορολόγησης. Η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα «εχθρικό» περιβάλλον για την ίδρυση και ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η αδιέξοδη αυτή πολιτική συνεχίζεται. Το 2018 έχει δύο δισεκατ.ευρώ επιπλέον μέτρα, 900 εκατ. νέους φόρους. Η ΝΔ έχει πρόταση ρεαλιστική και συνάμα οραματική” πρόσθεσε ο γραμματέας της ΝΔ.

Παράλληλα, έκανε αναφορά και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, παραπέμποντας στην πρόσφατη τοποθέτηση για το θέμα αυτό του προέδρου της ΝΔ , Κ. Μητσοτάκη. “Το 2008 στο Βουκουρέστι αναδείξαμε την εθνική μας γραμμή και προσδιορίσαμε τα όρια αποδοχής της λύσης που μπορούμε να δεχθούμε. Η ίδια εθνική γραμμή ισχύει στο ακέραιο και σήμερα”, σημείωσε.

 

 

LEAVE A REPLY