“Εικονικό το πρόβλημα του ελληνικού χρέους”

“Εικονικό το πρόβλημα του ελληνικού χρέους”

311
SHARE

Στην Ελλάδα ελάχιστοι γνωρίζουν τον Πολ Καζαριάν.

Πρόκειται για τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Japonica Partners, της εταιρίας με την μεγαλύτερη επένδυση σε ελληνικό ομολογιακό χρέος.

Σε μια εποχή όπου η ελληνική οικονομία «βυθίζονταν» στην ύφεση, η εταιρία του κ. Καζαριάν αγόρασε το 2012 ελληνικά ομόλογα, ύψους 3 δις ευρώ.

«Ήταν η πιο κερδοφόρα επένδυση που έχω κάνει μέχρι τώρα», δήλωσε πρόσφατα στο περιοδικό Spiegel, υποστηρίζοντας μάλιστα πως το ύψος του ελληνικού χρέους δεν ανέρχεται στο 177% του ΑΕΠ αλλά το ανώτερο στο 71%!

«Το πρόβλημα του ελληνικού χρέους είναι το μεγαλύτερο ψέμα του αιώνα», τόνισε ο Αμερικανός επενδυτής σε συνέδριο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου στο Λονδίνο, επισημαίνοντας ότι η διαφορά έγκειται στον τρόπο υπολογισμού του χρέους που θα πρέπει να γίνει όχι με βάση την ονομαστική αξία, αλλά τη χρονική αξία.

Τι προτείνει ο κ. Καζαριάν;

«Σε ένα πρώτο βήμα, θα πρέπει η Ελλάδα να αποδείξει το ύψος του χρέους της με βάση τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες. Τότε θα γίνονταν προφανές ότι το χρέος της είναι στην πραγματικότητα μικρότερο από αυτό άλλων χωρών», σημείωσε.

LEAVE A REPLY