Εκδήλωση γνωριμίας με τα…κουνούπια διοργανώνει η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Εκδήλωση γνωριμίας με τα…κουνούπια διοργανώνει η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

608
SHARE

Διήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων για την προστασία από τα κουνούπια πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη η αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Ιουνίου και την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, στην παραλία Θεσσαλονίκης (περιοχή Λευκού Πύργου-Βασιλικού Θεάτρου) και υλοποιούνται από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του επίγειου έργου καταπολέμησης κουνουπιών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθεί το κοινό για τα μέτρα που μπορεί να λάβει, προκειμένου να προστατευτεί από την όχληση ή τον κίνδυνο του τσιμπήματος των κουνουπιών, αφού προηγουμένως γνωρίσει το κουνούπι από κοντά.

Για το σκοπό αυτό, στο περίπτερο θα υπάρχουν ειδικά κατασκευασμένα για την εκδήλωση ενυδρεία με ζωντανές προνύμφες κουνουπιών, όπου οι επισκέπτες και ειδικά τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα στάδια εξέλιξης προνυμφών των κουνουπιών και να μάθουν για τα γένη και τα είδη τους.

LEAVE A REPLY