Εκδήλωση της EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) στη Θεσσαλονίκη για τον...

Εκδήλωση της EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) στη Θεσσαλονίκη για τον αγωγό TAP – Στις 12 Απριλίου

528
SHARE

Ημερίδα ανοιχτή στον κόσμο διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη στις 12 Απριλίου η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της χρηματοδότησης του αγωγού TAP με  500 εκατ. ευρώ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο ElectraPalace και το κοινό θα μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις σχετικά με την περιβαλλοντική και κοινωνική πολιτική που θα ακολουθήσει η EBRD, στην περίπτωση που χρηματοδοτήσει τελικά μέρος του έργου.

Σε ανακοίνωσή της η EBRD επισημαίνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης δανείου στην Trans Adriatic Pipeline AG, τον κατασκευαστή, ιδιοκτήτη και φορέα του αγωγού TAP και ότι δεσμεύεται να προωθήσει την περιβαλλοντικώς ορθή και αειφόρο ανάπτυξη στο πλήρες φάσμα των επενδυτικών της δραστηριοτήτων.

 

Πρόσφατα (στις 20 Φεβρουαρίου) έγινε γνωστό από αξιωματούχο της Τράπεζας ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σχεδιάζει να διαθέσει δάνεια έως 1,2 δισεκ. ευρώ για τον Διαδριατικό Αγωγό (TAP) φέτος, στο πλαίσιο σχεδίου ύψους 40 δισ. δολαρίων για τη μεταφορά νέων ποσοτήτων αερίου φέτος στην Ευρώπη, σύμφωνα με αξιωματούχο της EBRD. “Το ποσό αναμένεται να είναι περίπου έως 500 εκατ. ευρώ σε άμεσο δάνειο και έως 700 εκατ. ευρώ σε κοινοπρακτικό δάνειο, και υπόκειται στις τελικές εσωτερικές εγκρίσεις”, δήλωσε σχετικά στο Reuters ο Μπρούνο Μπαλβανέρα, διευθυντής της EBRD για τον Καύκασο, τη Μολδαβία και τη Λευκορωσία και πρόσθεσε ότι “αναμένεται να εγκριθεί προς τα μέσα του έτους”.

 

LEAVE A REPLY