ΕΚΘ: Άθλιες οι συνθήκες εργασίας για τους ντελιβεράδες

ΕΚΘ: Άθλιες οι συνθήκες εργασίας για τους ντελιβεράδες

403
SHARE

Την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του εργαζόμενου – ντελιβερά, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον εργοδότη του επειδή ο ίδιος λόγω ασθένειας αδυνατούσε να πάει στη δουλειά του καταδικάζει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

«Το περιστατικό αυτό φέρνει με το χειρότερο τρόπο στο φως τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να εργάζονται οι διανομείς φαγητού, όπου οι εργοδότες -σε πολλές περιπτώσεις – αρνούνται να τους καταβάλλουν τα νόμιμα, τις υπερωρίες και τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ δε διστάζουν να δημιουργούν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να εργάζονται υπό άκρως αντεργατικές συνθήκες», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΘ προσθέτοντας πως «επανειλημμένα έχει επισημάνει τις παρανομίες των εργοδοτών στον συγκεκριμένο κλάδο των διανομέων φαγητού και έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να εντείνει τους ελέγχους, βάζοντας τέλος στο καθεστώς ανομίας και παραβατικότητας που υπάρχει».

Και ανακοίνωση του ΕΚΘ καταλήγει: «Είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο πατέρα και σε όλους τους διανομείς που μάχονται για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και απέναντι στις εγκληματικές πρακτικές της εργοδοσίας, οι οποίες θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως η τρομοκρατία και ο τραμπουκισμός δεν θα περάσει. Την απάντηση θα τη δώσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι».

LEAVE A REPLY