Εκπαιδευτικά σεμινάρια στον τομέα του Τουρισμού από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Εκπαιδευτικά σεμινάρια στον τομέα του Τουρισμού από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

435
SHARE

Με στόχο τη στήριξη, ενίσχυση και αύξηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ανακοίνωσε,την έναρξη επαγγελματικών σεμιναρίων και ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης στον Τουρισμό και την Εστίαση, υπό τον τίτλο DUAL Hellas.

Το πρόγραμμα DUAL Hellas, που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2018, ακολουθεί το γερμανικό πρότυπο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, το οποίο χαρακτηρίζεται από υψηλή κατάρτιση και διεθνή αναγνώριση. Συγκεκριμένα, αποτελείται από τρεις κύκλους σεμιναρίων και καλύπτει τρεις ειδικότητες τουριστικών επαγγελμάτων: Ειδικός/ή Εστιατορίου (F&B), Ξενοδοχοϋπάλληλος, Μάγειρας/Μαγείρισσα.

Κάθε κύκλος σεμιναρίων περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση κατά τη χειμερινή περίοδο (Νοέμβριος – Μάρτιος) στην Αθήνα και συνοδεύεται από ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν (Απρίλιος – Οκτώβριος) σε συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες εργάζονται οι εκπαιδευόμενοι/ες με πλήρη μισθό και ασφάλιση.

Στόχος του προγράμματος DUAL Hellas είναι να αναβαθμιστούν οι επαγγελματικές γνώσεις και οι προοπτικές των εργαζομένων μέσω επαγγελματικής εκπαίδευσης ενταγμένης στην αγορά εργασίας, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της αύξησης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι/ες μπορούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις, προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK).

Οι συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, έχουν, μέσω του προγράμματος DUAL Hellas, τη δυνατότητα επιλογής εκπαιδευομένων/εργαζομένων με συνεντεύξεις, διαμόρφωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και απασχόλησης άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού σε όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν. Η ανάγκη αυτή αποτυπώθηκε και από τις παρεμβάσεις εκπροσώπων κλαδικών φορέων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κατά την διάρκεια των ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Κρήτη, ενώ από την πλευρά του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. Δρ. Αθανάσιος Κελέμης τόνισε τη σημασία που δίνει το Επιμελητήριο στην προώθηση του επιτυχημένου μοντέλου της διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι στόχος του προγράμματος DUAL Hellas είναι να θέσει νέες βάσεις στην ολοκληρωμένη επαγγελματική κατάρτιση των νέων και να αποτελέσει υπόδειγμα για άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες και επαγγέλματα στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους τομείς.

«Η Γερμανία είναι ο νούμερο ένα τουριστικός εταίρος της Ελλάδας και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει να αποτελεί ένα κανάλι διασύνδεσης των επιχειρήσεων και της κοινωνίας για πρότυπα προγράμματα διττής εκπαίδευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κελέμης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα www.dual.com.gr ή να απευθύνονται στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 64 19 000, E-Mail: info@dual.com.gr.

LEAVE A REPLY