Εκτεταμένα επεισόδια και ζημίες στο ΑΠΘ μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο-Δέκα...

Εκτεταμένα επεισόδια και ζημίες στο ΑΠΘ μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο-Δέκα προσαγωγές-Τραυματίστηκε αστυνομικός

603
SHARE

Με ευρείας έκτασης και διάρκειας επεισόδια στιγματίστηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι αργά το βράδυ οι «γνωστοί άγνωστοι» κουκουλοφόροι που από νωρίς το απόγευμα είχαν στήσει οδοφράγματα στην Εγνατία, στα οποία μάλιστα έβαλαν και φωτιά, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, γύρω στις 7 μ.μ. επιδόθηκαν μαζί με ομάδα ομοϊδεατών τους, που ενώθηκε μαζί τους μετά την πορεία, σε τρίωρο και πλέον κλεφτοπόλεμο, ρίχνοντας μολότοφ, πέτρες και υλικά (θρανία, πίνακες κ.α.) από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπου  είχαν «οχυρωθεί» ως συνήθως, προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με χημικά.

Από τις μολότοφ προκλήθηκαν εστίες φωτιάς σε εργοτάξιο του Μετρό και στους χώρους της ΔΕΘ, ενώ πετροπόλεμο δέχτηκαν και δημοσιογράφοι στο ύψος του Συντριβανίου.

Το κτήριο της Πολυτεχνικής Σχολής έχει υποστεί εκτεταμένες ζημίες. Η αστυνομία έχει προβεί σε προσαγωγές τουλάχιστον δέκα ατόμων, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ευτυχώς ελαφρά.

LEAVE A REPLY