Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σιθωνία-Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Βουρβουρούς-Συκιάς-Προληπτική εκκένωση εξοχικών...

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σιθωνία-Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Βουρβουρούς-Συκιάς-Προληπτική εκκένωση εξοχικών κατοικιών

491
SHARE

Εκτός ελέγχου συνεχίζει να μαίνεται στη 1 το μεσημέρι, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σήμερα στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, συγκεκριμένα στην περιοχή της Σάρτης. Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τους πολίτες και τους οδηγούς που κινούνται στη Σιθωνία να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη και να ακολουθούν τις οδηγίες – υποδείξεις των αστυνομικών.
Σημειώνεται ότι για τον παραπάνω λόγο έχει αποκλειστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρούς – Συκιάς.

Η φωτιά απείλησε μετά τις 8  το πρωί εξοχικές κατοικίες και τον οικισμό της Σάρτης, γιαυτό και η Πυροσβεστική Υπηρεσίαα Χαλκιδικής έδωσε εντολή για την προληπτική εκκένωση των εξοχικών κατοικιών. Μέχρι τώρα πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε κατοικίες.

Την κατάσβεσή της πυρκαγιάς επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη, 33 πυροσβεστικά οχήματα, μαζί με επτά μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μηχανήματα ιδιωτών.

Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να προκληθεί black-out για ένα διάστημα, αλλά η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί.

 

.

 

LEAVE A REPLY