ΕΛΑΣ: Ποιοι και πώς μπορούν να βρουν αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα από...

ΕΛΑΣ: Ποιοι και πώς μπορούν να βρουν αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα από τα σπίτια τους- Οι διαρρήξεις έγιναν από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο σε Θεσ/νίκη, Λάρισα, Τρίκαλα

530
SHARE

Από αύριο Δευτέρα 17-12-2018 έως και Παρασκευή 18-01-2019 (εκτός αργιών) και κατά τις ώρες 10:00-12:00, οι πολίτες που έπεσαν θύματα διάρρηξης του σπιτιού τους με τη χρήση αντικλειδιού από τα μέσα Ιουλίου 2018 έως και τις αρχές Δεκεμβρίου 2018, μπορούν να προσέρχονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου 326, 2ος όροφος, γραφείο 213 για αναγνώριση των κλοπιμαίων.
Η εν λόγω επίδειξη αφορά σε υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε 32 διαρρήξεις διαμερισμάτων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίκαλα.
Η σχετική υπόθεση παρουσιάστηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στις 05-12-2018, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2310-388328
Υπενθυμίζεται πως όπως είχε δηλώσει ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙΑΣ σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας «είχε ως αποτέλεσμα τη διακρίβωση της δράσης και την αποδόμηση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διαρρήξεις 32 διαμερισμάτων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίκαλα».
Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 8 άτομα ηλικίας 26 έως 49 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Πέτρο Τάνο, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου 2018 έως και τις αρχές Δεκεμβρίου, οι 6 από τους συλληφθέντες μαζί με 34χρονο ημεδαπό – ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης της χώρας – διέπρατταν συστηματικά κλοπές από διαμερίσματα, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Τα κλοπιμαία στη συνέχεια τα διέθεταν στα άλλα δύο μέλη που συνελήφθησαν, με σκοπό την περαιτέρω πώληση τους και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, παραβίαζαν τις πόρτες των διαμερισμάτων κυρίως με αντικλείδια που προμηθεύονταν από 36χρονο μέλος του κυκλώματος, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν συνολικά 32 διαρρήξεις διαμερισμάτων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίκαλα, με τη συνολική τους λεία να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.
Επίσης εκτός από τους παραπάνω συνελήφθη και μία 22χρονη ημεδαπή, η οποία μαζί με ακόμα μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί, παρείχαν πληροφορίες στο κύκλωμα για διαμερίσματα που έμπαιναν στο «στόχαστρο» των διαρρηκτών.
Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών,
-(1) πιστόλι, (1) πιστόλι κρότου αερίου, (1) αεροβόλο πιστόλι και (1) απομίμηση όπλου,
-εξειδικευμένα διαρρηκτικά εργαλεία,
-χρηματικά ποσά,
-φορητός πομποδέκτης ρυθμισμένος σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας,
-ένας ανιχνευτής μετάλλων και
-ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και βίντεο με τα κλοπιμαία που βρέθηκαν.

LEAVE A REPLY