ΕΛΒΟ: “Ασπιρίνη” από τον ΟΑΣΘ – Ελπίδες και φόβοι για το μέλλον

ΕΛΒΟ: “Ασπιρίνη” από τον ΟΑΣΘ – Ελπίδες και φόβοι για το μέλλον

725
SHARE

Τη συνεργασία τους για την επισκευή του στόλου λεωφορείων του ΟΑΣΘ επισφράγισαν σήμερα οι διοικήσεις του ΟΑΣΘ και της ΕΛΒΟ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΟΣΘ, Στέλιο Παππά, η συνεργασία και η τελική συμφωνία με την ΕΛΒΟ θα γίνεται λεωφορείο το λεωφορείο, θα διευρύνεται σταδιακά και κάλεσε και άλλους φορείς να “ψηφίσουν ΕΛΒΟ”.

Από την πλευρά του ο γενικός εμπορικός διευθυντής της ΕΛΒΟ, Δημήτρης Κατερτζής, τόνισε ότι η βιομηχανία συζητά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΕΚΑΒ και την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) για τις επισκευές βαγονιών και κινητήρων του σιδηροδρόμου. Επίσης, εντός του επόμενου μήνα αναμένονται στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ αντιπροσωπείες από το Ιράκ και την Αίγυπτο, οι οποίες εξετάζουν την ανάθεση κατασκευής θωρακισμένων οχημάτων, τύπου Hummer, στην ελληνική βιομηχανία.
Στελέχη και συνδικαλιστές της ΕΛΒΟ υπογραμμίζουν πάντως  ότι τέτοιου είδους συνεργασίες αποτελούν “ασπιρίνη στον ασθενή” και όχι αποφασιστική τομή για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανιάς Οχημάτων (ΕΛΒΟ), που από το 2014 βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία. Οι εργαζόμενοι καλούν την Κυβέρνηση να πάρει επιτέλους οριστικές αποφάσεις για το μέλλον ης ΕΛΒΟ, τονίζοντας ότι «η διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία δεν μπορεί να συνεχίζεται επί μακρόν, καθώς οδηγεί τη βιομηχανία στο απόλυτο αδιέξοδο»

Στις 6 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία τους θα μεταβεί στην Αθήνα για συναντήσεις στο υπουργείο Εργασίας, ενώ στο μεταξύ υπάρχει  φημολογία για πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό πώλησης, ενώ οι δυο προηγούμενοι κηρύχθηκαν αμφότεροι άγονοι.

LEAVE A REPLY