ΕΛΒΟ – ΟΑΣΘ: Κράτα με να σε κρατώ…- Ελπίδες ανάκαμψης για την...

ΕΛΒΟ – ΟΑΣΘ: Κράτα με να σε κρατώ…- Ελπίδες ανάκαμψης για την ΕΛΒΟ με έργα από το εξωτερικό

505
SHARE

Αναπτερώνονται οι ελπίδες ανάκαμψης της ΕΛΒΟ, εάν επιβεβαιωθούν στην πράξη οι δυο καλές ειδήσεις που κόμισε για την εταιρεία ο γενικός εμπορικός διευθυντής της, Δημήτρης Κατιρτζής, κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης στη διοίκηση του ΟΑΣΘ των τριών πρώτων λεωφορείων που επισκευάστηκαν στην ΕΛΒΟ.

Όπως γνωστοποίησε ο κ.Κατιρτζής, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την ΕΛΒΟ υψηλόβαθμο κλιμάκιο Ιρακινών αξιωματούχων, που ενδιαφέρεται για την κατασκευή 250 με 300 Ηummer oχημάτων. Πρόκειται για έργο άνω των 50 εκατ.ευρώ, για το οποίο η ΕΛΒΟ θα καταθέσει οικονομική προσφορά εντός τριμήνου-τετραμήνου.

Δεύτερο πόλο αισιοδοξίας για την ΕΛΒΟ αποτελεί  η  υπογραφή διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου για την παραχώρηση 92 αρμάτων μάχης από την Ελλάδα στην Αίγυπτο. Πρόκειται για έργο διάρκειας τριών ετών που θα αποφέρει στην ΕΛΒΟ  έσοδα 5 έως 6 εκατ. ευρώ.

Εφόσον η ΕΛΒΟ αναλάβει τα εν λόγω δύο έργα, εκτιμάται ότι δεν θα έχει πρόβλημα χρηματοδότησης για τρία-τέσσερα χρόνια, καθώς το πρόγραμμα του ΟΑΣΘ την κρατά μεν ζωντανή αλλά είναι μικρό.

Όσον αφορά τον ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τη διοίκησή του, στο εξής θα του παραδίνονται κάθε εβδομάδα δύο με τρία λεωφορεία από την ΕΛΒΟ. Συνολικά χρειάζονται επισκευές 50 λεωφορεία και έχουν ήδη μεταφερθεί στην ΕΛΒΟ τα 17.

“Ήδη τηρούμε την υπόσχεση που δώσαμε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για 50 λεωφορεία, που θα προστεθούν στον στόλο του Οργανισμού το επόμενο τρίμηνο”, τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘΗ, Στέλιος Παππάς. Κατά τον ίδιο, όταν ανέλαβε τον ΟΑΣΘ τον Αύγουστο του 2017 η νέα διοίκησή του βρίσκονταν σε κυκλοφορία 240 λεωφορεία, τα οποία σήμερα έχουν αυξηθεί σε 416 λεωφορεία και άλλα 180 παραμένουν εκτός λειτουργίας και ο στόλος του ΟΑΣΘ είχε απαξιωθεί επειδή η προηγούμενη διοίκηση δεν έκανε τις προβλεπόμενες προληπτικές συντηρήσεις, που πρέπει να εκτελούνται κάθε 45 ημέρες. “Τα λεωφορεία είχαν 3 ή ακόμη και 5 χρόνια να συντηρηθούν, πολλά δεν χρειάζονταν συντήρηση αλλά ανακατασκευή, ανάταξη”, υποστήριξε ο κ.Παππάς.

 

LEAVE A REPLY