Ελεύθεροι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης! (upd:...

Ελεύθεροι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης! (upd: 19.50)

814
SHARE

(Νέα ενημέρωση: ώρα 19.50)

Την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης για πάνω από 5 μήνες έλαβε το Τουρκικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο εισαγγελέας αποφάσισε πως ο Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης θα αφεθούν ελεύθεροι, έως τη δίκη τους. Μάλιστα, αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα το βράδυ ή αύριο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στην Ελλάδα.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου του 2018 όταν κατά την διάρκεια περιπολίας τους στον Έβρο, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, πέρασαν για λίγα μέτρα σε τουρκικό έδαφος.

Στο γεγονός της αποφυλάκισης των δυο στρατιωτικών αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα socila media.

«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.

Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

LEAVE A REPLY