Ελληνοσερβικό Επιχειρηματικό Forum-Ενδιαφέρον των Σέρβων για την ελληνική αγορά

Ελληνοσερβικό Επιχειρηματικό Forum-Ενδιαφέρον των Σέρβων για την ελληνική αγορά

484
SHARE

Με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων εκατέρωθεν κυβερνητικών στελεχών θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το “Ελληνο – Σερβικό Επιχειρηματικό Forum”, που συνδιοργανώνεται από το  Ελληνο – Σερβικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βελιγράδι, την Enterprise Greeece και άλλους φορείς, στις 19 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Η agenda του Forum περιλαμβάνει κυβερνητικούς φορείς και από τις δύο χώρες, καθώς και B2B συναντήσεις και συζητήσεις σε panel για πέντε κύριους τομείς: Ενέργεια-RES, Κτηματομεσιτικά – Τουρισμός, Φαρμακευτικά, ICT και Τρόφιμα-Ποτά.

Από την ελληνική Κυβέρνηση σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα αναμένεται να συμμετέχουν οι υπουργοί κ.κ.Κατρούγκαλος, Πιτσιόρλας, Σταθάκης, Σπίρτζης, Μαρία-Κόλλια-Τσαρουχά και από την σερβική Κυβέρνηση τέσσερις υπουργοί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδας, κ.Κώστα Γεωργάκο, επί του παρόντος διερευνούν τη διείσδυσή τους στην ελληνική αγορά, είτε μέσω αντιπροσώπων, είτε μέσω ίδρυσης καταστημάτων αρκετές σερβικές εταιρείες, κυρίως από τους κλάδους επίπλου, τροφίμων και τουρισμού.

Εντός του 2018 ετοιμάζεται να προχωρήσει στην ίδρυση καταστήματος-showroom της τάξης των 2.000 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη ο σερβικός Όμιλος κατασκευής επίπλων και ειδών εξοπλισμού οικιών και επαγγελματικών χώρων  Simpo, ο οποίος είχε συμμετάσχει το 2017 στη ΔΕΘ  και στην έκθεση Xenia στην Αθήνα, σε συνέχεια της επίσης σερβικής Matis που έχει επίσης προ πολλού προχωρήσει στην ίδρυση καταστήματος στη Θεσσαλονίκη.

Τις δυνατότητες διείσδυσής τους στην ελληνική αγορά διερευνούν, επίσης, πλέον και αρκετές σερβικές εταιρείες τροφίμων και τουρισμού, από τις οποίες καταγράφεται και αύξηση συμμετοχών σε ελληνικές κλαδικές εκθέσεις.

 

 

LEAVE A REPLY