Ελπίδα για επαναλειτουργία πτωχευμένων επιχειρήσεων, νέο υπό διαμόρφωση θεσμικό πλαίσιο

Ελπίδα για επαναλειτουργία πτωχευμένων επιχειρήσεων, νέο υπό διαμόρφωση θεσμικό πλαίσιο

192
SHARE
Elpida gia epanakampsi ptoxevmenon epixeir;iseon neo ypo diamorfosi thesmiko plaisio

Η διαμόρφωση σύγχρονου και με αναπτυξιακό προσανατολισμό θεσμικού πλαισίου για την επαναλειτουργία υπό πτώχευση, πτωχευμένων και εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Στ.Κοντονής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρ.Αντωνοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ.Κουρμούσης, ο συντονιστής του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. Δ.Κοντοφάκας, ο συντονιστής του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. Γ.Ευσταθόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων.

Αποφασίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με τη συμμετοχή των υπουργείων Εργασίας και Δικαιοσύνης, η οποία θα ετοιμάσει ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο που θα παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να αναλάβουν επιχειρήσεις που βρίσκονται σε προ-πτωχευτικό ή πτωχευτικό στάδιο, ή έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Στόχος είναι η ανάπτυξη κοινωνικών-συνεταιριστικών εγχειρημάτων να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη αναπτυχθεί διάλογος με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μέσω της τεχνικής βοήθειας εξετάζεται η ευρωπαϊκή εμπειρία και οι πρακτικές που ισχύουν σε διάφορες χώρες.

Ο στόχος που τέθηκε είναι οι προπαρασκευαστικές εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, ώστε από τις αρχές του 2018 να υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

LEAVE A REPLY