Εμβληματική και πρότυπο η Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τη νέα Υφυπουργό...

Εμβληματική και πρότυπο η Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τη νέα Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου

394
SHARE

“Εμβληματική” και “πρότυπο” είναι η Συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με τη νέα υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδια γα θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία παραλαμβάνοντας την “σκυτάλη΄του ΥΜΑΘ από την απερχόμενη Κατερίνα Νοτοπούλου υποσχέθηκε να συνεχίσει το έργο της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας.

“Ξέρω πολύ καλά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών κινητοποίησε ευαισθησίες και φόβους. Κατά τη γνώμη μου αβάσιμους, αλλά απολύτως πραγματικούς. Όμως το μέλλον θα αποδείξει ότι πρόκειται για μια Συμφωνία σταθμό, που όχι μόνο αναβαθμίζει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, αλλά την ίδια στιγμή δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για την οικονομική συνεργασία και την ανάπτυξη. Μπορεί όμως και να τονώσει την αυτοπεποίθησή μας. Την αυτοπεποίθηση της χώρας μας και του λαού μας. Διότι το κλείσιμο, η αναδίπλωση, ο φόβος δεν ταιριάζουν στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα που αποτελεί διαχρονικά εμπορικό και πολιτιστικό σταυροδρόμι. Και αυτό είναι και θα είναι το συγκριτικό της πλεονέκτημα”, ανέφερε στη συνέχεια η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Τόσο η νέα υφυπουργός, όσο και η κα.Νοτοπούλου ήταν συγκινημένες, ενώ η κα.Νοτοπούλου εξέφρασε παράπονο για “πολλά ψέματα” που ειπώθηκαν για την ίδια και το έργο της και προέβη σε αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων της.

LEAVE A REPLY