Thursday , 28 March 2024

Εμβολιάστηκαν η πρώτη Ελληνίδα νοσηλεύτρια, ο πρώτος Έλληνας ηλικιωμένος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας

“Αποτελεί μεγάλη τιμή η επιλογή μου να εμβολιαστώ πρώτη ως Ελληνίδα και γυναίκα, και πρώτη ως νοσηλεύτρια κατά της covid-19. Στο πρόσωπο μου τιμάται σήμερα όλος ο νοσηλευτικός κλάδος, αλλά και όλη η υγειονομική οικογένεια. Αποτελεί αυτή η τιμητική επιλογή μία αναγνώριση στο έργο και την προσφορά μας”, τόνισε σε δηλώσεις της η κα.Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, που είναι η πρώτη Ελληνίδα που εμβολιάστηκε σήμερα έναντι του νέου κορωνοϊού covid-19.

«Ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, έχουμε όμως ακόμα πολύ δρόμο. Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμαι πιστά τα μέτρα, και να είμαστε συνεπείς στον στόχο μας, ώστε να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας», πρόσθεσε σχετικά και δήλωσε πως αισθάνεται πολύ τυχερή που «ηγείται» αυτής της προσπάθειας, εκφράζοντας την ελπίδα από σήμερα να ξεκινήσει μια καινούργια σελίδα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο ίδιο νοσοκομείο ο δεύτερος συμβολικός εμβολιασμός, του πρώτου Έλληνα ηλικιωμένου, κ.Μιχάλη Γιοβανίδη, φιλοξενούμενου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Τον κ. Γιοβανίδη συνόδευσε στον “Ευαγγελισμό” η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κ.Σακελλαροπούλου

«Τα φετινά Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη», τόνισε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λίγο μετά τον εμβολιασμό της και πρόσθεσε: “Η Ε.Ε. απέδειξε ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης. Όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα έχουν τώρα να υλοποιήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας”.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που εμβολιάστηκε έναντι του covid-19. Ο εμβολίασμός της έγινε λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, επίσης στο νοσοκοεμίο “Ευαγγελισμός”, όπου την υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και αφού ακολουθήθηκε η διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολο παρέμεινε σε χώρο του νοσοκομείου για το αναγκαίο χρονικό διάστημα, για λόγους ασφαλείας.

Κ.Μητσοτάκης

Στη συνέχεια εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Αφού ακολούθησε τη διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολο, συμπληρώνοντας το σχετικό έγγραφο, εμβολιάσθηκε και στη συνέχεια μετέβη σε αίθουσα αναμονής, όπου παρέμεινε για 15 λεπτά, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, για λόγους ασφαλείας.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τον συνόδευε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. “Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιοδόξοι” δήλωσε ο κ.Μητσοτ΄πακης προσερχόμενος στο νοσοκομείο, ενώ μετά τον εμβολιασμό του έκανε το σχόλιο “παντελώς ανώδυνο” και ευχήθηκε στο νοσηλευτικό προσωπικό “καλή αρχή”.

Ακολούθησε ο εμβολιασμός του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και έπονται οι επίσης συμβολικοί εμβολιασμοί του προέδρου της Βουλής, του γραμματέα του Μέρα25, της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *