Εννέα οι «μνηστήρες» για την Εγνατία Οδό

Εννέα οι «μνηστήρες» για την Εγνατία Οδό

681
SHARE

Σημαντικό ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την πρώτη φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Μεταξύ των 9 «μνηστήρων» περιλαμβάνονται ισχυροί -εγχώριοι και ξένοι- κατασκευαστικοί όμιλοι ή διαχειριστές οδικών αξόνων, όπως η κοινοπραξία της γερμανικής Deutsche Invest Equity Partners και της Dimera του ομίλου Σαββίδη (που απέκτησε πρόσφατα την ΟΛΘ ΑΕ) και η κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου με την κινεζική Sichuan. Επίσης ενδιαφέρον εκδήλωσαν επενδυτικοί όμιλοι όπως η Aberdeen European Infrastructure Partners που συμμετέχει στην κοινοπραξία της J&P ΑΒΑΞ, καθώς και ο αυστραλιανός κολοσσός των επενδύσεων σε υποδομές Macquarie. Την Εγνατία Οδό διεκδικεί επίσης η ιταλική Anas (θυγατρική του ομίλου Ferrovie που εξαγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ), ενώ στο διαγωνισμό μπήκε -μαζί με την Ελλάκτωρ- και η ROADIS (θυγατρική του καναδικού ομίλου PSP που ελέγχει την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ έχει ως ακολούθως:

«Με την συμμετοχή εννέα (9) επενδυτικών σχημάτων έληξε σήμερα η προθεσμία υποβολής
εκδήλωσης ενδιαφέροντος (Α φάση) για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και
εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.
Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής:
1. ANAS International Enterprise S.p.A.
2. ROADIS Transportation Holding S.L.U. – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
3. VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESSIONS S.A.S – MYTILINEOS HOLDINGS S.A.”
4. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.
5. DEUTSCHE INVEST EQUITY PARTNERS GMBH – DIMERA LTD
6. SICHUAN COMMUNICATIONS INVESTMENT GROUP CO., LTD – DAMCO ENERGY S.A.
7. NORTHERN GREECE CORRIDOR CONSORTIUM” [Intertoll Capital Partners B.V. / J&P – AVAX S.A. / Aberdeen European Infrastructure Partners II LP]
8. FREYJA HOLDINGS SARL” [Macquarie European Infrastructure Fund 5 L.P. / Macquarie European Infrastructure Fund 5 SCSp]
9. ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού».

LEAVE A REPLY