ΕΝΥΠΕΚΚ: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους και τις οικογένειες τους

ΕΝΥΠΕΚΚ: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους και τις οικογένειες τους

489
SHARE

Για εμπαιγμό των συνταξιούχων και των οικογενειών τους από κυβερνητικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές οι οποίοι υποστηρίζουν πως για το 2019 οι περικοπές στις συντάξεις θα αντιστοιχηθούν με …ισόποσα αντίμετρα κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ (Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους), Αλέξης Μητρόπουλος. Όπως ο ίδιος σημειώνει την κυβέρνηση διαψεύδουν τα δικά της στοιχεία και συγκεκριμένα οι πίνακες στις σελ. 380 και 381 του σχεδίου νόμου «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων-Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022», που κατέθεσε προς συζήτηση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μητρόπουλος, οι περικοπές στις συντάξεις θα ανέλθουν μόνο για το 2019 στα 3,020 δισ. ευρώ. Αν μάλιστα προστεθούν και τα 853 εκατ. ευρώ από την περικοπή-κατάργηση του ΕΚΑΣ για το ίδιο έτος, οι άμεσες περικοπές στις συντάξεις θα ανέλθουν στα 3,9 δισ. και ακριβέστερα 3,873 δισ. ευρώ (=3.020+853).

«Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί και επαναλάμβανε σε διάφορους τόνους ότι για το ίδιο έτος (2019) θα φέρει και «ισόποσα αντίμετρα», από τον πίνακα Γ της σελ. 381 του ως άνω κατατεθέντος νομοσχεδίου προκύπτει ότι αυτά ανέρχονται μόλις σε 1,190 δις ευρώ! Συνεπώς είναι προφανής ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Για άλλη μια φορά επιχειρεί να τους εξαπατήσει στοχεύοντας και στην θετική εκλογική τους ανταπόκριση», επισημαίνει στην ανακοίνωση της η ΕΝΥΠΕΚΚ που δηλώνει πως «βλέποντας ότι τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα αλλά και μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης και της δημοσιολογίας είτε δεν έχουν αντιληφθεί είτε αποσιωπούν τον εμπαιγμό, θα συνεχίσει την αντικειμενική και βάσει στοιχείων ενημέρωση του πολύπαθου λαού μας».

LEAVE A REPLY