Εξαγγελίες ουσίας για τη βιομηχανία-μεταποίηση ζητά ο ΣΒΒΕ ενόψει του Thessaloniki Summit...

Εξαγγελίες ουσίας για τη βιομηχανία-μεταποίηση ζητά ο ΣΒΒΕ ενόψει του Thessaloniki Summit 2017, που ξεκινά αύριο στη Θεσσαλονίκη

629
SHARE

Εξαγγελίες ουσίας, δηλαδή συγκεκριμένα πλάνα, εφαρμόσιμα και ρεαλιστικά που θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της βιομηχανίας-μεταποίησης δηλώνει ότι αναμένει να ακούσει από τον πρωθυπουργό και από τον πρόεδρο της ΝΔ, κ.κ.Τσίπρα και Μητσοτάκη, από το βήμα του Thessaloniki Summit 2017, που ξεκινά αύριο στο Βελλίδειο Συνεδριακό  Κέντρο, η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανίας Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Ο ΣΒΒΕ διοργανώνει την εκδήλωση σε  συνεργασία με την Συμεών Τσομώκος ΑΕ – Delphi Economic Forum.

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Θανάσης Σαββάκης, σε συνέντευξη τύπου νωρίτερα σήμερα για την παρουσίαση της εκδήλωσης χαρακτήρισε πάντως θετικό το ότι και οι δύο εν λόγω πολιτικοί αρχηγοί έχουν εντάξει τη μεταποίηση-βιομηχανία στις τοποθετήσεις τους και αναγνωρίζουν τη σημασία της για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια του 2017 σύμφωνα με τη διοίκηση του ΣΒΒΕ η μεταποίηση στο βορειοελλαδικό τόξο παρουσιάζει σταθεροποίηση και υπάρχουν κλάδοι όπως τα τρόφιμα-ειδικότερα η αγροδιατροφή  και οι δορυφορικοί του τουρισμού κλάδοι, που έχουν καλύτερη πορεία από πέρυσι. Τα βασικά προβλήματα, πάντως, όπως πρόσθεσε ο κ.Σαββάκης παραμένουν, με υπ’αριθμόν ένα πρόβλημα σταθερά την έλλειψη ρευστότητας και ο ίδιος συνιστά ευελιξία και στις δύο πλευρές (τράπεζες και επιχειρήσεις).

Επίσης, ο Αναπτυξιακός Νόμος κατά τον ΣΒΒΕ μπορεί να είναι καλός, αλλά δεν συνοδεύεται από ρευστότητα στον απαιτούμενο βαθμό και ο ΣΒΒΕ εκτιμά ότι οι επενδύσεις δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οριζόντια πολιτική, αλλά πρέπει να υπάρξουν ειδικές προβλέψεις για κλάδους με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Μήνυμα του εφετινού Summit είναι: «Ισχυρή και Ανταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο» και οι εργασίες του αρθρώνονται σε εννέα θεματικές ενότητες:

-Οι νέες στρατηγικές προκλήσεις στην Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο: πως επηρεάζουν την Περιφέρεια

-Προς ένα εθνικό οικονομικό σχέδιο και στρατηγική για την ανάπτυξη

-Θεσμοί, δημόσιο χρέος και ανάπτυξη

-Οδηγοί της ανάπτυξης για την οικονομία της Βορείου Ελλάδος

-Χρηματοδοτώντας την ανάπτυξη

-Ο νέος ενεργειακός χάρτης στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη

-Υποδομές και διασυνδεσιμότητα στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη

-Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα

-Υποβοηθώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας

H 2η Σύνοδος της Θεσσαλονίκης τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ θα παρέμβουν με βαρυσήμαντες ομιλίες για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεθαύριο (Παρασκευή) και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο (Πέμπτη), σε αντίστοιχα δείπνα.

 

 

LEAVE A REPLY