Εξαντλήθηκαν τα όρια για εμβάσματα στο εξωτερικό

Εξαντλήθηκαν τα όρια για εμβάσματα στο εξωτερικό

182
SHARE
Eksantlithikan ta oria gia emvasmata sto eksoteriko

Από τις 15 Μαρτίου εξαντλήθηκαν τα όρια για τα εμβάσματα στο εξωτερικό. Η νέα πίεση ρευστότητας συνδέεται με τις αυξημένες εκροές καταθέσεων του τελευταίου διαστήματος και την ανησυχία που πυροδοτεί η καθυστέρηση της αξιολόγησης.
Επιχειρηματίες που θέλησαν τις προηγούμενες μέρες να εμβάσουν κεφάλαια στο εξωτερικό, μέσω του internet banking της Τράπεζας Πειραιώς , πληροφορήθηκαν με μήνυμα ότι δεν μπορούσαν να στείλουν το έμβασμα μέχρι το τέλος του μήνα δηλαδή έως τις 31 Μαρτίου.
Το ίδιο όμως ισχύει και για τους ιδιώτες που προσπάθησαν να στείλουν 1.000 ευρώ στο εξωτερικό -πχ για να καλύψουν τα μηνιαία έξοδα για τις σπουδές των παιδιών τους.
Αυτού του είδους οι πιέσεις ξεκίνησαν από τον Φεβρουάριο, ενώ μέχρι και τον Ιανουάριο φέτος τα ποσά που προορίζονταν για εμβάσματα εξαντλούνταν δύο με τρεις μέρες πριν το τέλος κάθε μήνα.
Οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με πληροφορίες προσεγγίζουν ήδη τα 4 δισ ευρώ, ενώ αύξηση κατά 300 εκατ ευρώ είχαμε και στο όριο έκτακτης χρηματοδότησης των τραπεζών από τον ELA τον περασμένο μήνα…

LEAVE A REPLY