Εξαρθρώθηκαν δύο κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού- «Χειροπέδες» σε 59 άτομα

Εξαρθρώθηκαν δύο κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού- «Χειροπέδες» σε 59 άτομα

506
SHARE

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού και ασημιού εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία προχωρώντας στη σύλληψη 59 ατόμων, μεταξύ των οποίων γνωστός ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχειροδανειστηρίων.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ -η οποία πραγματοποιείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αλλά και ανδρών της ΕΚΑΜ- είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ στο στόχαστρο των αστυνομικών είναι και ένα κύκλωμα από ληστές και διαρρήκτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στα δυο κυκλώματα συμμετείχαν -εκτός από τον πασίγνωστο ιδιοκτήτη της αλυσίδας με τα ενεχυροδανειστήρια- γνωστοί κοσμηματοπώλες, αλλά και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Η μέχρι στιγμής έρευνα -η οποία αποτελεί συνέχεια της εξάρθρωσης του κυκλώματος των Ρομά το 2016- έχει δείξει πως εδώ και χρόνια τεράστιες ποσότητες χρυσού και ασημιού «έφευγαν στο» εξωτερικό μέσω ενεχυροδανειστηρίων εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη στα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που είχαν στήσει και το δικό τους χυτήριο στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Σε αυτό χυτήριο έλιωναν τον χρυσό που έκλεβαν, καθώς τα μέλη του ενός κυκλώματος φαίνεται πως είχαν «ρημάξει» σπίτια και κοσμηματοπωλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σπείρα των διαρρηκτών αναλάμβανε τις κλοπές σε σπίτια και καταστήματα και έδινε στη συνέχεια τα κλοπιμαία στους κλεπταποδόχους, άτομα υπεράνω υποψίας, οι οποίοι αναλάμβαναν να τα… εξαφανίσουν λιώνοντάς τα στο χυτήριο. Ακολούθως, οι πλάκες χρυσού παραδίδονταν σε άλλα άτομα που αναλάμβαναν τη μεταφορά τους στην Τουρκία!

Να σημειωθεί ότι στα σπίτια των μελών του κυκλώματος βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες από πλάκες χρυσού, αλλά και κούτες με χρυσαφικά που είχαν κλαπεί από σπίτια και κοσμηματοπωλεία.

(φωτογραφία αρχείου)

LEAVE A REPLY