Εξαρθρώθηκε σπείρα που «άδειαζε» σπίτια και καταστήματα στη Β. Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «άδειαζε» σπίτια και καταστήματα στη Β. Ελλάδα

1106
SHARE
Εξαρθρώθηκε σπείρα που «άδειαζε» σπίτια και καταστήματα στη Β. Ελλάδα

Στην εξάρθρωση σπείρας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε ένοπλη ληστεία και σε διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα, προχώρησαν -μετά από συστηματική και πολυήμερη έρευνα- αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν δύο άτομα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών ΟΠΚΕ και ομάδας ΔΙΑΣ, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, σε περιοχές των Νομών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 40 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και τριών ακόμη συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης-Συμμορία, της Ληστείας, των Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής, της παράβασης του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και του Νόμου Περί Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων.

Συγκεκριμένα , όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι συλληφθέντες με τους τρεις συνεργούς τους, τουλάχιστον από την 11-08-2017, συνέστησαν ομάδα με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους μέσω της διάπραξης παράνομων πράξεων. Ειδικότερα , σε χρονικό διάστημα 20 ημερών, συμμετείχαν σε ένοπλη ληστεία και εννέα κλοπές – απόπειρες κλοπής από σπίτια και καταστήματα στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Πέλλας και Καβάλας, από όπου αφαίρεσαν:

-Χρήματα
-Χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και
-Πλήθος κοσμημάτων
-Επιπλέον, αφαίρεσαν ένα φορτηγό και κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας από τρία οχήματα.
Προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί και να παραπλανούν τις αστυνομικές Αρχές, άλλαζαν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του οχήματος που χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση των στόχων τους και τη διαφυγή τους, τοποθετώντας μεμβράνες διαφορετικών χρωμάτων. Για να αποφύγουν μάλιστα , πιθανό εντοπισμό και σύλληψή τους, κατείχαν και χρησιμοποιούσαν φορητό ασύρματο.

Σημειώνεται ότι, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικής Αρχής στις οικίες των δύο συλληφθέντων, σε τροχόσπιτά τους που βρίσκονταν σε περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και σε οικία ενός εκ των συνεργών τους στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-8.850 ευρώ
-Ποσότητα ναρκωτικών ουσιών
-Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας
-Φορητός πομποδέκτης και
-Διαρρηκτικά εργαλεία

Εντοπίστηκε ακόμη και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.
Επιπρόσθετα , σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, η εμπλοκή του οποίου στην υπόθεση αφορά σε αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και σε παράβαση του Νόμου περί Προστασίας ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αποθήκη στον Εύοσμο

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέβαιναν σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του στον Εύοσμο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν κοσμήματα και πλήθος μηχανημάτων τήξης, επεξεργασίας και παραγωγής χρυσού, ενώ κατασχέθηκε και μηχάνημα καταγραφής που κατέγραφε παράνομα κινήσεις δημόσιου χώρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

LEAVE A REPLY