Εξαρθρώθηκε σπείρα που «ξάφριζε» σπίτια στο νομό Ξάνθης

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «ξάφριζε» σπίτια στο νομό Ξάνθης

455
SHARE
Εξαρθρώθηκε σπείρα που «ξάφριζε» σπίτια στο νομό Ξάνθης

Μετά την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, εξαρθρώθηκε σπείρα, τα μέλη της οποίας είχαν σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια στο νομό Ξάνθης. Άρπαζαν ό,τι έβρισκαν, από χρήματα και κοσμήματα μέχρι ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα αλλά και… λαχεία!

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (όλοι ημεδαποί), ηλικίας 34, 30, 27 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, από τις αρχές Οκτωβρίου 2017, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες – διαμερίσματα, στην ευρύτερη περιοχή και την πόλη της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους, τα μέλη της σπείρας, διέρρηξαν 16 οικίες – διαμερίσματα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων:
-3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
-4 ηλεκτρονικές συσκευές
-περίπου 14.000 ευρώ
-διάφορα χρυσαφικά – τιμαλφή
-8 ρολόγια χειρός
-4 κινητά τηλέφωνα
-τυχερά λαχεία

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες, στις οικίες τους, καθώς επίσης και την κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

-1 πιστόλι αερίου
-1 γεμιστήρας
-1 μαχαίρι
-1 κουκούλα full face
-9 κινητά τηλέφωνα
-διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα
-1 ρολόι χειρός
-το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ

Ορισμένα από τα κατασχεμένα αντικείμενα, αποτελούν προϊόντα των κλοπών, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους του, ενώ για τα υπόλοιπα (χρυσαφικά – κοσμήματα, ρολόι χειρός και κινητά τηλέφωνα) ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα.

LEAVE A REPLY