Thursday , 28 March 2024

Εξετάζονται ύποπτα κρούσματα για κορονοϊό σε Βέροια και Πάτρα – Τρία άτομα που ήρθαν από Ιταλία

Δύο περιστατικά ασθενών που επέστρεψαν από Ιταλία εμφανίζοντας συμπτώματα ύποπτα για κορονοϊό, εξετάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, ενώ “συναγερμός” σήμανε νωρίτερα σήμερα και στην Πάτρα, καθώς διακοσμίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο ένας 40χρονος, ο οποίος έφτασε χθες στην Πάτρα με πλοίο επίσης από την Ιταλία και εξετάζεται ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Αχαϊας, όπως το patrastimes, ο 40χρονος στην Πάτρα υπεβλήθη σε τεστ γρίπης που βρέθηκε θετικό, ωστόσο αναμένεται να τεθεί σε 48ωρη καραντίνα προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να έχει νοσήσει από τον κορονοϊό. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ανέφερε ότι γίνεται διαχείριση ενός περιστατικού, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είναι ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς της χώρας για τον κορονοϊό και διαθέτει ειδικό θάλαμο.

Στην Πάτρα βρίσκεται, επίσης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και υπεύθυνο για θέματα δημόσιας υγείας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπο Μπονάνο. “Τα μέλη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ συναντήθηκαν σήμερα με τους επόπτες δημόσιας υγείας και μας ενημέρωσαν για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρουμε, ενώ αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Αχαΐας”, ανέφερε ο κ. Μπονάνος. Στη σύσκεψη αυτή, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση όλων όσοι δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να δοθούν οδηγίες για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται ενάντια στον κοροναϊό.

Στη Βέροια, σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr τα εν λόγω δυο περιστατικά ελέγχονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του υπουργείου Υγείας, καθώς οι δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε ειδικά διαμορφωμένη μονάδα που ήταν εγκαίρως έτοιμη έξω από το κτίριο του Νοσοκομείου, ενώ υπήρχε ετοιμότητα με όλα τα μέτρα προστασίας (ειδικές στολές, μάσκες κλπ.).

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δείγματα έχουν ήδη σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ και αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα. Το ίδιο site αναφέρει, πάντως, επίσης πως οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και τα επόμενα 24ωρα οι δύο νεαροί αναμένεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *