ΕΞΘ: Άνοδος επισκεπτών από Τουρκία – Ενδιαφέρον από Μέση Ανατολή και Εμιράτα

ΕΞΘ: Άνοδος επισκεπτών από Τουρκία – Ενδιαφέρον από Μέση Ανατολή και Εμιράτα

738
SHARE

Με χαμόγελα και την αίσθηση ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πιο γνωστή πόλη της Ελλάδας για τους Τούρκους Tour Operators επέστρεψε η αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης από την 22η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού και Ταξιδιών Ανατολικής Μεσογείου EMITT 2018. Η διοργάνωση, που έλαβε χώρα για ακόμη μια χρονιά στην Κωνσταντινούπολη, είναι μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες σε διεθνές επίπεδο και κάθε χρόνο συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον του τουρισμού με τη συμμετοχή χιλιάδων tour operators και εκατοντάδων εκθετών από όλον τον κόσμο.

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΞΘ, Ανδρέας Μανδρίνος, όσο και η υπεύθυνη Marketing, Χρύσα Σαραβέλου, διαπίστωσαν ότι η αναγνωρισιμότητα της Θεσσαλονίκης είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το σπίτι του Kemal Atatourk κρατά αυξημένο το ενδιαφέρον των Τούρκων πολιτών, ενώ και τα υπόλοιπα αξιοθέατα της πόλης, δεν αφήνουν αδιάφορους τους επισκέπτες της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΞΘ, οι Τούρκοι επισκέπτες το 2017 κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στη λίστα αλλοδαπών πολιτών που επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη για τη διαμονή τους, με 88.531 διανυκτερεύσεις, έναντι 81.947 το 2016.  Η αύξηση των διανυκτερεύσεων ορίζεται στο 8,03 %, ενώ και τις δύο χρονιές οι Τούρκοι τουρίστες και επιχειρηματίες ανέδειξαν τη Θεσσαλονίκη σε κορυφαίο προορισμό.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η υπεύθυνη Marketing της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Χρύσα Σαραβέλου,  είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με tour operators από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ινδία, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αμερική, κάνοντας μια προσπάθεια προσέλκυσης επαφών και επικοινωνίας με αγορές στις οποίες μελλοντικά θέλουμε να στοχεύσουμε. «Εξάλλου η επερχόμενη απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Dubai από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, αναμένεται να αυξήσει το ενδιαφέρον των Αράβων τουριστών για την πόλη μας», σημειώνει η ίδια.

Ανάλογο ενδιαφέρον συνάντησε η αντιπροσωπεία της ΕΞΘ και από τους τουριστικούς πράκτορες από Μέση Ανατολή και Αραβικά Εμιράτα. Σημαντικές επαφές έγιναν και με εκπροσώπους Βαλκανικών και Ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στην έκθεση ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον των Βρετανών συμμετεχόντων στην διοργάνωση για τη Θεσσαλονίκη.

 

 

LEAVE A REPLY